Η υπερβολική χρήση οδηγεί στη φθορά. Η ωραία προσπάθεια παραμένει ωραία μέχρι να αρχίσεις να την τραβάς από τα μαλλιά για να δημιουργήσεις κάποια συνέχεια. Συνέβη στο Lost, συνέβη στο American Pie, στους Scorpions και σε τόσους άλλους που ξέχασαν να βάλουν στην εξίσωση τον παράγοντα «αξιοπρεπής έξοδος». Την τελευταία δηλαδή έξοδο στη λεωφόρο της επιτυχίας, την οποία, αν χάσεις, το  υπόλοιπο ταξίδι μοιάζει τραγική καρικατούρα των προηγούμενων μεγαλείων.

Η τελευταία συλλογή των Rhythms Del Mundo –ομάδα που μας είχε χαρίσει τον ομώνυμο και αξιόλογο δίσκο του 2006– ονομάζεται Revival. Περιέχει 14 επιτυχίες διασκευασμένες με τον χαρακτηριστικό αφρο-κουβανέζικο ρυθμό, αγαπημένο από lounge bars ανά τον κόσμο. Η συνταγή λοιπόν των Rhythms Del Mundo παραμένει ίδια, με μερικά μάλιστα κομμάτια να μετακομίζουν αυτούσια από το ντεμπούτο τους στη συγκεκριμένη συλλογή, όπως το “Dark Of The Matinee” (ξινή νότα βαρεμάρας εδώ). Πολλοί επίσης και οι φιλοξενούμενοι, μεταξύ των οποίων οι Wyclef Jean, Groove Armada, Gorillaz, Green Day, Bob Dylan, KT Tunstall, Dizzee Rascal και άλλοι.

Οι διασκευές –μεμονωμένα– αποτελούν εύκολα ακούσματα, καθώς βασίζονται σε ρυθμικά τύμπανα και στη μεγάλη αναγνωρισιμότητα των πρωτότυπων τραγουδιών. Έξυπνη πολλές φορές αποδεικνύεται και η επιλογή των τραγουδιστών, όπως λ.χ. της KT Tunstall σε ένα από τα στάνταρ του rock ‘n’ roll, το “Somebody To Love”. Το θέμα όμως είναι ότι, όταν γίνεσαι προβλέψιμος στον τρόπο μεταχείρισης ενός αναγνωρισμένου πρωτοτύπου, η πρώιμη λάμψη σου δίνει εύκολα τη θέση της στο χασμουρητό. Δεν υπάρχει κάτι στο Revival των Rhythms Del Mundo το οποίο να σε προκαλέσει να δώσεις μια παραπάνω προσοχή και να επενδύσεις στο άκουσμα.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για έναν δίσκο από εκείνους που δεν σου δίνουν μεν αρνητική εντύπωση στην πρώτη ακρόαση, αλλά ήδη από τη δεύτερη θα πατάς το πλήκτρο next χωρίς μεγάλο δισταγμό –χωρίς πάντως κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεμονωμένα κομμάτια με ενδιαφέρον. Διαβεβαιώνεται δε ότι μέρος των κερδών από τις πωλήσεις του Revival θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό…

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured