Για πολλοστή φορά, μια εγχώρια δισκογραφική εταιρεία επιχειρεί να συγκεντρώσει μερικά, αν όχι τα περισσότερα, από τα κομμάτια, που ακούγονται κατά κόρον και σε συνεχόμενη βάση (ή με συνεχόμενη ροή) στους Ελληνικούς «εναλλακτικούς» ραδιοφωνικούς σταθμούς, με σκοπό να προσφέρει σε όλους εμάς τους ακροατές και λάτρεις του είδους μια συλλογή από τα «αγαπημένα μας», όπως δείχνουν οι μετρήσεις των chart, τουλάχιστον, κομμάτια.

Από επιχειρηματικής άποψης, οι κινήσεις αυτού του είδους, να συγκεντρώσεις δηλαδή 10-15 radio-friendly τραγούδια, να τους βάλλεις ένα τίτλο και να τα βγάλεις στην αγορά, θεωρούνται έξυπνες και αναμενόμενες. Αφού δεν πουλάμε που δεν πουλάμε, σαν μονάδες, τους δίσκους των εκάστοτε συγκροτημάτων, ας συγκεντρώσουμε τα πιασάρικα κομμάτια τους και ας δημιουργήσουμε μια συλλογή. Με βάση τη λογική που επικρατεί στη χώρα μας και τη γενικότερη πολιτισμική μας κουλτούρα, και εγώ το ίδιο θα έκανα.

Κινήσεις όμως αυτού του είδους, μονόπλευρες και μονοδιάστατες, διότι κακά τα ψέματα όλοι γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένες συλλογές απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, που δυστυχώς «τρώνε χωρίς να μασάνε», πολύ απλά απωθούν όλους εμάς τους υπόλοιπους, που ενδιαφερόμαστε να ακούσουμε κάτι παραπάνω από το μαζικό και το συνηθισμένο. Μπορεί βεβαίως, όλοι εμείς να μην αποτελούμε μέρος του κοινού που αγαπάει και χαίρεται τη μουσική, αλλά αυτό πάλι, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Μια καλή λύση που πιθανώς να ικανοποιούσε και τις δύο πλευρές, θα ήταν να βγαίνει κάθε ένα μήνα, δύο ή τρεις μια συλλογή που να περιέχει 10-12 κομμάτια, επιλεγμένα μέσα από τις τελευταίες κυκλοφορίες του συγκεκριμένου διαστήματος, η οποία παράλληλα με την καλύτερη διαφήμιση που θα έκανε στα καινούργια προϊόντα, θα ήταν και αρκετά ελκυστική για όλους εμάς, τους υπόλοιπους. Η ουσία είναι πάντως ότι έχουμε χορτάσει από συλλογές, παρόμοιες με αυτή της παρούσης αναφοράς, η οποία (συλλογή) αυτή τη φορά συστήνεται με το όνομα Αnti-Idol.

Στο Anti-Idol, παρεπιμπτόντως παρελαύνει όλη η αφρόκρεμα αυτού που ονομάζουμε hype, με κάποιες επιπλέον (αναμενόμενες) προσθήκες φυσικά. Keane, Killers, Razorlight, Maroon 5, Hoobastank, Scissor Sisters, θα τους βρείτε όλους εδώ, όπως επίσης θα βρείτε εδώ και παλαιότερα αστέρια, των οποίων η λάμψη εξακολουθεί να μας τυφλώνει, όπως οι Queens Of The Stone Age, η P.J Harvey, η Βjork, οι U2 και ο Ιan Brown. Τα τραγούδια που προσφέρει το καθένα από τα παραπάνω ονόματα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να τ’ αναφέρω μιας και είμαι σίγουρος, ότι σίγουρα θα τα έχετε μαντέψει, μόνο και μόνο από την αναφορά του ονόματος των συγκροτημάτων.

Αnti-Idol λοιπόν ή μήπως καλύτερα Super-Idol ?

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured