Τι κάνεις μετά το «τέλος» των Slayer που με δόξα και τιμή αποσύρθηκαν το 2019; O ένας πόλος (Tom Araya) αποτραβήχτηκε στην οικογένεια του, ενώ ο έτερος πόλος (Kerry King) από την πρώτη στιγμή είχε κάνει σαφές ότι θα συνεχίζει να βγάζει άλμπουμ. Και φυσικά κανείς δεν θα περίμενε από τον Kerry King να παίξει κάτι άλλο εκτός από thrash, καθώς αυτό ξέρει, αυτό του αρέσει, αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Από την αρχή επίσης ήταν γνωστό ότι στα ντραμς θα ήταν ο Paul Bostaph που για αρκετά χρόνια ήταν μαζί του στους Slayer, για δεύτερο κιθαρίστα δεν έδινε κανείς ιδιαίτερη σημασία και όλο το στοίχημα ήταν ποιος θα αναλάβει τα φωνητικά. Τα μεγάλα κεφάλια (δισκογραφικές/manager/promoters) είχαν φανταστεί τον Phil Anselmo στα φωνητικά, αλλά καλύτερα για όλους, αυτό το σενάριο δεν προχώρησε, και ο Phil Anselmo την δεδομένη στιγμή περιοδεύει με τους Pantera.

Λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ έγιναν γνωστές όλες οι πληροφορίες για τα μέλη που συμμετείχαν στο άλμπουμ: Kyle Sanders-μπάσο (HELLYEAH), Phil Demmel (ex-MACHINE HEAD, VIO-LENCE) στην δεύτερη κιθάρα, Paul Bostaph-ντραμς και η έκπληξη (μπορεί και όχι τελικά) Mark Osegueda (DEATH ANGEL) – φωνή. Σύμφωνα με τον Kerry King στην ουσία ο Mark Osegueda ήταν και ο μοναδικός που δοκίμασε για την θέση του τραγουδιστή και όταν ακούσαμε το πρώτο single το “Idle Hands”, οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν διαλύθηκαν τόσο για την μουσική όσο και για την επιλογή του τραγουδιστή: Αυτό που ακούμε είναι Kerry King κατά 100%, δηλαδή ένα γρήγορο διαστρεμμένο riff, τα γνωστά «περίεργα» solo του King, λίγο πιο μελωδικές πινελιές από τον Phil Demmel και οργισμένα φωνητικά από τον Mark Osegueda. Στην συνέχεια ακούγοντας και ολόκληρο το From Hell I rise καταλάβαμε ότι θα μπορούσε να ήταν το επόμενο άλμπουμ των Slayer εάν δεν είχαν σταματήσει. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο άλμπουμ των Slayer το Repentless ο Kerry King είχε γράψει (συμφώνα με την μετριοπαθή του δήλωση) το 95% του άλμπουμ, οπότε δεν έκανε κάτι το διαφορετικό. Υπάρχουν στιγμές που ο Mark Osegueda θυμίζει στο ύφος του τον Tom Araya είτε σκόπιμα ή και όχι , υπάρχουν και άλλες που ο Kerry King έχει γράψει το πιο punk τραγούδι το “Two Fists”, και εκεί ο  Mark Osegueda τα πάει αρκετά καλά, και η επιλογή του Mark Osegueda είναι σε γενικές γραμμές επιτυχημένη: Μην ξεχνάμε ότι με τους Death Angel ο Mark Osegueda από το 1987 μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 9 άλμπουμ, όποτε οι δυνατότητες του ήταν λίγο-πολύ γνωστές.

Εκεί που υπάρχουν ενστάσεις είναι στις συνθέσεις: Με μια δόση υπερβολής κάπου διάβασα ότι το καλύτερο τραγούδι είναι το instrumental “Diablo” (διάρκειας 2 λεπτών) που ανοίγει το άλμπουμ. Υπερβολή μεν, αλλά έχει και μια δόση αλήθειας δε. Τα περισσότερα τραγούδια είναι περίπου 3λεπτα και εκεί ο King έχει την τάση να στριμώχνει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την μουσική που γράφει: υπεργρήγορα riff, ένα «κουλό» σόλο που μόνο από τον King έχει νόημα, και στην εξίσωση βάλτε και τα αντίστοιχα ντραμς από τον Paul Bostaph, τους οργισμένους στίχους και έχετε ένα «τυπικό» Kerry King τραγούδι.Τελικά τι αντίκτυπο έχει αφήσει το From Hell I Rise λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του; Θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει με το όνομα των Slayer εάν δεν είχαν «σταματήσει» οι Slayer; Η αλήθεια είναι ιδιαίτερο θόρυβο δεν έκανε το άλμπουμ. Δεν το λες κακό δεν το λες όμως και κάτι που σου κάνει αίσθηση να το ακούσεις ξανά. Και για να είμαι και ειλικρινής και με το όνομα των Slayer να είχε κυκλοφορήσει, μάλλον τον ίδιο βαθμό θα του έβαζα.

Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του, μάθαμε ότι οι Slayer θα κάνουν μερικές επιλεγμένες εμφανίσεις, ενώ όπως είπαμε, ξέραμε ότι το συγκρότημα είχε αποσυρθεί. Κατά δήλωση και πάλι του Kerry King έχει γράψει τραγούδια για το δεύτερο άλμπουμ. Για να δούμε, θα κυκλοφορήσουν με το όνομα του καράφλα ή με το όνομα των Slayer; Λογικά το πρώτο, άλλα με τους Slayer ποτέ δεν ξέρεις....

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured