Καμία διαφωνία για τις ικανότητες του κυρίου Koala, aka Eric Sen, του 25χρονου Καναδοκινέζου που μιξάρει και σκρατσάρει σχεδόν τα πάντα εδώ, σε ένα album που ετοίμαζε τρία σχεδόν χρόνια. Το Carpal Tunnel Syndrome είναι ένα συμπαγές αλλά και παράλληλα πολυσυλλεκτικό σύνολο από scratch και περίεργους ήχους τους οποίους επιχειρεί ο Kid Koala να μετεξελίξει σε μουσική.
Είναι συμπαγές γιατί όλες οι εμμονές του είναι ολοφάνερες και ευδιάκριτες σε όλο το album. Η αγάπη για το hip hop, το funk, τη jazz, τα cartoons, το χαβαλέ, τα περίεργα και αστεία effects, είναι όλα παρόντα σε κάθε ένα από τα 14 θέματα.
Πολυσυλλεκτικό, από την άλλη, γιατί κατορθώνει όλα αυτά να τα τοποθετεί σε διαφορετικές αλλά ενδιαφέρουσες ποσότητες (εκ του αποτελέσματος) έτσι ώστε κάθε ένα από τα θέματα αυτά να στέκεται ως ξεκάρφωτο στο album - η κοινή βάση λοιπόν είναι παρούσα και απούσα ταυτόχρονα.
Ακόμα και ως θέμα καθ'αυτό, κάθε κομμάτι μοιάζει να υπηρετεί κάποιο νόημα. Το "Music for Morning People", για παράδειγμα, αναπαριστά την - πονεμένη - διαδικασία του πρωινού ξυπνήματος. Κάθετί εδώ έχει κοινή βαση μόνο αυτή που "στρώθηκε" από την αρχή για τη δημιουργία του, και στην οποία ρέουν κατά βούλησιν το 70s funk, το hip hop, ατέλειωτα scratch, διάλογοι ταινιών, πιάνο, τρομπέτες, παλαμάκια, μπαντζο και ότι άλλο μπορειτε να φανταστείτε.
Οσο όμως ενδιαφέρον μοιάζει ως project, τόσο απίθανο είναι να λειτουργήσει ως κάτι παραπάνω από ένα όμορφο πείραμα, για τον ακροατή, να ξεφύγει από τη μοίρα του δηλαδή και να τον κατακτήσει. Και δεν είναι ούτε η ουσιαστικά ρυθμολογική απουσία και η άρνηση του Kid Koala να σου φτιάξει μυσική με την οποία θα "φυγεις", θα αφεθείς ελεύθερος και θα χορέψεις. Σκοπός του είναι αν σε κρατήσει εκεί, σκοπός του είναι έτσι κι αλλιώς η αποσύνθεση. Είναι κυρίως στο ότι πέρα από την πλάκα και την έκπληξη, το παρόν album αποτυγχάνει να παράγει άλλα συναισθήματα στον ακροατή.
Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights