Πόσο μικροί τελικά είμαστε στο χάος αυτής της πλάσης; Πόσο μικρή σημασία έχει κάθε μας κίνηση μέσα στο πλανητικό μας σύστημα; Από εκεί και μόνο να ξεκινήσουμε, θα μπορέσουμε να καταλάβουμε με απλές στροφές του μυαλού το πόσο σημαντικό είναι να αφήνουμε το προσωπικό μας αποτύπωμα σε αυτόν τον πλανήτη από την στιγμή που θα ξυπνήσουμε μέχρι αυτή που θα ξανακοιμηθούμε για φορτίσουμε σώμα και μυαλό για την επόμενη μέρα.  

Την φανταστική Ζωή Ευσταθίου την γνώρισα στην Αθήνα καμία δεκαριά χρόνια πίσω όταν έκανα πάνω κάτω στην μουσική σκηνή της πρωτεύουσας. Συνεργαστήκαμε αρκετά και έτσι κατάφερα να δω λίγο πιο μέσα από αυτό που πρεσβεύει. Πολυπράγμων και στην Ελλάδα αλλά και στην Σουηδία όπου και ζει από το 2015 κάνοντας αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα ενώ έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικά άλμπουμ: Kyaness (2021), Alkekung (2019) και Starbrak (2018) στο δικό της label. Αυτή την φορά επιστρέφει με έναν άκρως ενδιαφέροντα δίσκο στην σουηδική Ideal Recordings και τίτλο Edge of Chaos - Solo Piano

Ο δίσκος αποτελείται από 5 κομμάτια και χωρίζει άρτια την αγάπη της Ζωής για τους ηλεκτροακουστικούς πειραματισμούς ξεκινώντας με το 11 λεπτο ''Dodone'' που σαν να βάζει σε τάξη από την μέση και μετά την βασική ιδέα της συνθέτριας που ξεκινάει να απλώνει με πειραματικό τρόπο όλα αυτά που έχει στο μυαλό της. Οι άναρχες και καθαρές συνάμα νότες πιάνου στο ''Chalkeion'' έρχονται να δώσουν αέρα στο ''Omphee'' που είναι και η δική μου άκρη πριν το χάος που θα δημιουργηθεί στο ''Amvracia''. Και όλα αυτά λίγο πριν πατήσει στα πόδια του ο δίσκος με το τελικό ''Dione''. Το Edge of Chaos σίγουρα είναι ένα άλμπουμ με ένα κρυφό μήνυμα, με αρχή και τέλος, με νόημα που θα βρεις μόνο αν ακούσεις με προσοχή αφού απομονωθείς από ό,τι σε περικλείει, συμπεριλαμβανομένου και του σύμπαντος που η Zoe Efstathiou προσπαθεί να κατανοήσει ταξιδεύοντας σε αυτό δημιουργώντας ήχους, τεντώνοντας τα όργανα της. Έτσι θα καταφέρει να αφήσει ένα αποτύπωμα στον πλανήτη με την σειρά της. 

Ο δίσκος κυκλοφορεί ψηφιακά αλλά και σε βινύλιο από την Ideal Recordings. 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή