Η μουσική καλό θα είναι να καταναλώνεται με τα κατάλληλα συναισθήματα και να προκαλεί εσωτερικές εκρήξεις, αντιθέσεις. Πρέπει να μπορεί να κινεί τα γρανάζια μέσα μας για να νιώσουμε πράγματα και να μας φέρνει στο απροχώρητο καμιά φορά. Καλοκαίρι είναι, πολλούς από τους δίσκους που θα ακούσουμε φέτος θα είναι και αυτοί που είναι κατάλληλοι για την εποχή αφού τα πιο πολλά labels ξέρουν τι κάνουν. Προφανώς και όλα τα παραπάνω θα με κάνουν να παρεξηγηθώ, όντας άνθρωπος που αγκαλιάζει τον ήχο με συναίσθημα αλλά το μάρκετινγκ, αδέρφια, προυπήρξε της μουσικής.

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εγχώρια μουσικά εγχειρήματα των τελευταίων χρόνων φτάνουν στα χέρια μου από το μικρό αδερφάκι Same Difference Music, της μεγάλης πια Inner Ear. Τόσο πυκνά πια που θεωρώ υποχρέωση να σταματήσω αυτό που ακούω και να βάλω στο πικάπ κάτι από την εν λόγω δισκογραφική. Αυτή την φορά η έκπληξη ήταν μεγάλη. Η Μαρία Παπαδομανωλάκη απ ότι φαίνεται είναι μεγάλη καραβάνα σε αυτόν τον ήχο και πειρατής στο underground υπόβαθρο. Αρκεί να πω πως το όνομα Dalot το χρησιμοποιεί από την MySpace εποχή που όλοι κάτι λίγο σκαρώσαμε για να το «παίξουμε» μουσικοί. Μόνο που η Μαρία όχι μόνο είναι μουσικός αλλά έχει και σκοπό και τρόπο. Το Aquarium όπως μαρτυρά και ο τίτλος αφορά συνολικά την μαγεία του βυθού και αφηγείται την ιστορία ενός λεοντόψαρου που ζει στην δεξαμενή ενός ενυδρείου.

Πολύ όμορφα παρότι άκομψα εδώ θα ακούσεις μυστήρια πνευστά και απαλά κρουστά να μπαίνουν σε χορό με τον ζεστό ήχο της New Age από τα 80s και την πιο pop προσέγγιση της Ambient από τα 90s αφηγώντας την καθημερινότητα του ψαριού σαν σε παραμύθι. Μεταλλόφωνα και synths σε ψυχεδελική αρμονία αλλά με μια παιδικότητα από τα ένδοξα χρόνια των μουσικών εκπομπων της ΕΡΤ χωρίς να φεύγεις μακριά από μουσικούς όπως ο Nathan Fake αλλά και η Colleen. Αξίζει να αναφέρουμε δε πως η μουσική του άλμπουμ αποτελεί διασκευή του πρωτότυπου soundtrack για την ομότιτλη παράσταση χορού και νέων μέσων για παιδιά, Aquarium, της Κατερίνας Ντινοπούλου, κατόπιν ανάθεσης του Δήμου Χανίων και του ΚΕΠΠΕΔΗ-ΚΑΜ στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ανοιχτά Πανιά» 2021.

Φροντισμένο το βινύλιο όπως και η παραγωγή για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άλμπουμ για το 2024. Μουσική για Καλοκαίρι. Καιρός για step back και ακροάσεις με την δέουσα προσοχή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή