Η ποίηση με την συνοδεία και την αλληλεπίδραση ήχων μας πάει πίσω στην εποχή των beat ποιητών αλλά και την εποχή του νεοϋορκέζικου post punk. Κάθε ηχογράφηση που έχει προκύψει από μια τέτοια συνθήκη δεν μπορεί παρά να είναι ένα «φωτογραφικό» ντοκουμέντο της στιγμής. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως και αυτός ο δίσκος προέκυψε από μία ηχογράφηση που έγινε μέσα σ' ένα βράδυ.
Είναι μία ηχογραφημένη live performance, μιας και δεν πρόκειται για έναν ποιητή που διάβασε τα ποιήματα του και στη συνέχεια, ένας μουσικός ή ένα σύνολο πήραν αυτό το λόγο και δημιούργησαν ένα ηχητικό περιβάλλον (όπως έχει γίνει παλιότερα με τον Καρούζο, τον Χριστιανόπουλο, τον Λάσκαρη και άλλους). Εδώ έχουμε ένα γκρουπ που δρα ταυτόχρονα. Ο ποιητής Τάσος Τζωρτζάτος διαβάζει/απαγγέλει/τραγουδάει τα ποιήματα του και οι Γιάννης Λιανός και Κωστής Γαρδίκης (συνθετητές, κιθάρες) τον συνοδεύουν και αλληλεπιδρούν με τον ποιητικό λόγο και την εκφορά του.
Το αποτέλεσμα έχει το ενδιαφέρον του κι αν αφήσουμε στην άκρη την αξία των ίδιων των ποιημάτων, τα οποία είναι και το κυρίαρχο υλικό αυτού του δίσκου (και που πρέπει να σου αρέσουν για να μπεις στο τριπ του εγχειρήματος κι αυτό είναι υποκειμενικό), υπάρχει μία διαρκής υπογράμμιση και από τον τρόπο που εκφέρεται ο ποιητικός λόγος -συχνά με έναν θεατρικό τρόπο άλλης εποχής- και από τον τρόπο που στη συνέχεια ο noisy ήχος «απαντάει». Σαν δύο ξεχωριστά πράγματα που προσπαθούν να ενωθούν και να συνομιλήσουν, χωρίς να τα καταφέρνουν πάντα.
Προφανώς και ο κάθε ποιητής όταν γράφει, δίνει μουσικότητα στα ποιήματα του και στις λέξεις αλλά αυτή είναι εσωτερική και αφορά στην «σιωπηρή» ανάγνωση τους. Όταν ο λόγος εκφέρεται χρειάζεται μια άλλου τύπου προετοιμασία κι όταν συμπλέκεται και με την μουσική και τους ήχους, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σύνθετα και περίπλοκα για να αποτελέσουν ένα λειτουργικό σύνολο. Το noisy punk attitude δεν είναι πια αρκετό. Όμως αυτή η πρώτη πράξη των λοκατόλα έχει δείγματα μιας προοπτικής αν συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί και να αναζητούν τρόπο πραγματικής συνομιλίας λόγου και μουσικής.