Όταν μιλάμε για ska και surf rock έρχεται στο μυαλό πολλών η ανεμελιά της εφηβικής ηλικίας, τα καλοκαιρινά ξεφαντώματα αλλά και τα ατέλειωτα νεανικά σκιρτήματα. Όλα αυτά, σε θεματολογία αλλά και σε διάθεση, αποκαλύπτουν με τη μουσική τους και οι Chase Long Beach στο εδώ δεύτερο άλμπουμ τους Gravity Is What You Make It.

Οι Καλιφορνέζοι από το Long Beach ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες μπάντες του λεγόμενου «τρίτου κύματος» της ska αναβίωσης χάρη στα πολύ καλά φωνητικά της Karen Roberts, τα οποία θυμίζουν λίγο Gwen Stefany στις τσαμπουκαλεμένες στιγμές της. Δεύτερο σημαντικό πόντο δίνει στις συνθέσεις του group η τρομπέτα του Tristan Dolce, που σολάρει ακατάπαυστα. Από ’κει και πέρα κιθάρες και μπάσο αναλαμβάνουν την οργάνωση του δικού τους πανηγυριού. Κάπως έτσι, οι Chase Long Beach προκύπτουν μια δεμένη τεχνικά μπάντα, η οποία – παρά το νεαρό της ηλικίας – δίνει τραγούδια που ξεπερνούν τις ταμπέλες και μπορούν να σε παρασύρουν στον τρελό χορό τους. Για το πώς ας πούμε η ψυχεδέλεια συναντά τη reggae μα και τα metal riffs την jazz μάλλον αξίζει να τους ακούσει κανείς, ώστε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματά για τον κάθε άλλο παρά οριοθετημένο ήχο της μπάντας, παρά τις ευδιάκριτες επιρροές των Less Than Jake και των Mighty Mighty Bosstones πάνω του.

Με δεδομένο όμως ότι τα τραγούδια τους αποδεικνύονται πολύ σύντομα και δίχως να προχωρούν σε κάποιο ουσιαστικό ξετύλιγμα των ιδεών τους, η μόλις 40 λεπτών διάρκεια του Gravity Is What You Make It καθίσταται η κυριότερη αδυναμία του. Εμμένοντας στο πώς να βγάλουν το απαραίτητο attitude, οι Chase Long Beach πέφτουν στην παγίδα της επανάληψης κι έτσι – ειδικά από το τέταρτο ως το έβδομο track – τα κομμάτια τους κάνουν τέτοια κοιλιά, ώστε νομίζεις ότι το player σου έχει κολλήσει στο ίδιο τραγούδι. Kαι ενώ στο τελευταίο κομμάτι (ονόματι... “The End”) παίρνουν πάλι τα πάνω τους, σταματούμε απότομα γιατί... έχουμε απλώς φτάσει – κυριολεκτικά – στο τέλος!

Έλλειψη έμπνευσης; Υπερβολική βιασύνη στην παραγωγή; Όπως και να έχει, το Gravity Is What You Make It πετυχαίνει μερικώς στο να μας ταξιδέψει νοερά στις ακτές τις Καλιφόρνια. Και στις καλύτερες στιγμές του, είναι ένα άλμπουμ γεμάτο ζωντάνια και φρεσκάδα, που αφήνει πίσω του τη γεύση ενός έντονου αλλά σύντομου καλοκαιριού. Η ανισότητά του όμως και η επαναληπτικότητα ιδεών στα πιο αδύνατα σημεία δείχνουν ότι οι Chase Long Beach έχουν ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουν.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured