Από τον Μάρτιο του 2022 που ξεκίνησε το Music of the Spheres Tour, και σύμφωνα με στατιστικά που συγκεντρώνει το Billboard Boxscore, οι Coldplay κατέχουν επισήμως το ρεκόρ για την πιο επικερδή ροκ περιοδεία όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει πάνω από 8,8 εκατομμύρια εισιτήρια και σημειώσει κέρδη που ξεπερνούν τα 945,7 εκατομμύρια δολάρια.

Το ρεκόρ προηγουμένως το κατείχε ο Sir Elton John, με το Farewell Yellow Brick Road Tour, το οποίο κράτησε 5 χρόνια και 328 συναυλίες, και νωρίτερα ο Ed Sheeran με το The Divide Tour και οι U2 με το The 360 Tour.

Το Music Of The Spheres έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην βιομηχανία της live μουσικής, καθώς με πρωτοβουλία του βρετανικού σχήματος, πρόκειται για μια υπερπαραγωγή που εστιάζει στην προστασία του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο, το tour έχει παράγει 59% λιγότερες εκπομπές CO2e συγκριτικά με την προηγούμενη περιοδεία του συγκροτήματος που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2016 και 2017, ενώ 7 εκατομμύρια δέντρα έχουν φυτευτεί σε όλον τον κόσμο, χάρη στην εισπρακτική επιτυχία των συναυλιών των Coldplay, οι οποίοι είχαν υποσχεθεί μία δενδροφυτευση για κάθε άτομο που παρακολουθεί το show.

Παρά την τεράστια επιτυχία τους, βέβαια, και παρότι απομένουν ακόμη πάνω από 20 συναυλίες για να ολοκληρωθεί το Music of the Spheres, οι Coldplay αποκλείεται να ξεπεράσουν την Taylor Swift και το Eras Tour, που τον Δεκέμβριο έγραψε ιστορία ως η πρώτη μουσική περιοδεία που σημείωσε κέρδη άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured