Το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκα στο Block 33 για την παρακολούθηση του live των (ή μάλλον του) Lanterna. Ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει και πολλά δείγματα από τις δουλειές του Henry Frayne κι έτσι πήγα λιγάκι «στα τυφλά». Αποδείχτηκε όμως σοφή επιλογή, την οποία οφείλω στους κολλητούς μου, οι οποίοι και με τράβηξαν ως εκεί!

Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη ήρθε με το support συγκρότημα, τους VeeValence, στους οποίους τραγουδάει η «δικιά μας» Βάσια Μπακογιάννη! Είχαν αξιοπρεπέστατη παρουσία, αν και νομίζω ότι ξεχώρισε τόσο η φωνή της Βάσιας, όσο και η εκκεντρική της εμφάνιση πάνω στη σκηνή – πράγματα τα οποία μου έδωσαν την εντύπωση ότι βρίσκεται ένα κλικ πιο πάνω από την υπόλοιπη μπάντα. Μου άρεσε πάντως ιδιαίτερα η διασκευή τους στο “Once” των Pearl Jam.

Μετά από περίπου 45 λεπτά, οι VeeValence μας καληνύχτισαν και κατά τις 23.00 ανέβηκε επί σκηνής ο Henry Frayne με τους Έλληνες συνεργάτες του στο μπάσο και στα ντραμς. Οι μουσικές του Frayne συγκαταλέγονται στο ambient rock, αν και εντόπισα και αρκετές post-rock καταβολές. Γενικά ηχεί πολύ «ταξιδιάρικος» και σε κάνει να χάνεσαι όση ώρα παίζουν επί σκηνής οι Lanterna. Βασικό χαρακτηριστικό ότι σ’ όλη τη διάρκεια του live δεν ακούστηκε ψίθυρος. Μάλιστα, ένας φίλος ο οποίος είχε κι αυτός πρώτη επαφή με τους Lanterna, εντυπωσιάστηκε – για πρώτη φορά πήγε σε συναυλία και ένιωσε σαν σε εκκλησία!

Λόγω Δευτέρας, ο κόσμος δεν ήταν και πολύς, υπολογίζω ότι παραβρέθηκαν γύρω στα 150 άτομα. Είχανε στήσει μάλιστα και τραπεζάκια οι ιδιοκτήτες του Block33, ώστε να παρακολουθεί το κοινό πιο χαλαρά – μιας και ταίριαζε και με το στυλ μουσικής των Lanterna. Αρπάξαμε έτσι την ευκαιρία και, μέσα στο πρώτο κιόλας πεντάλεπτο, είχαμε ήδη μεταφερθεί στην πρώτη σειρά του μαγαζιού, για να παρακολουθούμε από όσο πιο κοντά γίνεται. Ήταν ένα απολαυστικότατο σετ, και όσοι έκαναν τον κόπο να έρθουν να το δουν φάνηκε να το κατευχαριστούνται.

Μετά από μιάμιση περίπου ώρα, ο Henry και η παρέα του μας αποχαιρέτισαν. Δεν ξέρω αν οι φίλοι νοτιοελλαδίτες φρόντισαν να παρακολουθήσουν κάποια από τις συναυλίες του, που θα γίνονταν στις επόμενες μέρες, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι, φεύγοντας από το Block 33, αγόρασα και όλη τη δισκογραφία των Lanterna χωρίς δεύτερη σκέψη, νομίζω ότι τα λέει όλα για την αξία την οποία νομίζω πως έχουν…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured