Φωτογραφίες: Tristan

Τελικά ποιος ήταν ο κερδισμένος του Σαββατιάτικου event στον πολυχώρο του Bios, που σκόπευε να μας μεταδώσει τον italo disco ήχο της δισκογραφικής Italians Do It Better, δια χειρός των ιδρυτικών μελών του label; Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά τον τελευταίο καιρό, νικητής της βραδιάς ήταν το σχήμα που «άνοιξε» τη βραδιά και όχι ο headliner. Γιατί μπορεί το Bios να γέμισε με κόσμο που ήρθε να δει τους Glass Candy, αλλά ήταν η Καναδέζα Megan Louise η οποία μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Φτάνοντας στο Bios λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, με χαρά συνειδητοποιήσαμε ότι ευτυχώς δεν γινόταν το αδιαχώρητο. Λίγα λεπτά αργότερα τη σκηνή θα καταλάμβανε το σχήμα Desire, αποτελούμενο από τη δεσποινίς Louise, με τον Johnny Jewel (των Glass Candy) στα πλήκτρα και τον Nat Walker στα ντραμς. Την Louise είχε ανακαλύψει ο Jewel κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας των Glass Candy στον Καναδά και αποφάσισε να της εμπιστευτεί τα φωνητικά των κομματιών που έγραφε ως Desire. H νεαρή τραγουδίστρια κέρδισε το κοινό της με κομμάτια όπως τα “Under Your Spell” και “Don’t Call”, τα οποία ανέδειξαν μια κρυστάλλινη φωνή που πάντα ταιριάζει σε electropop συνθέσεις. Από την άλλη ο Jewel, ως συνθέτης στην προκειμένη περίπτωση, έδειξε ότι έχει αρκετά ενδιαφέρουσες ιδέες, σίγουρα βέβαια θα μπορούσε να τις εξελίξει αρκετά περισσότερο. Με μια πιο χαλαρωμένη σκηνική παρουσία το πρότζεκτ των τριών καλλιτεχνών μπορεί να πάει αρκετά μακριά.

Μετά τις μελαγχολικές ενορχηστρώσεις των Desire, o Jewel αντικατέστησε τους Walker και Louise με την Ida No, την εκρηκτική δηλαδή performer που τον βοήθησε να δώσει ζωή στους Glass Candy. Καλύτερη σκηνική παρουσία μεν, αλλά σαφώς πιο προβληματικά φωνητικά δε. Η No εκτόξευε χέρια, πόδια, βλέμματα σε όλη τη σκηνή, ερμηνεύοντας κομμάτια όπως το “Feeling Without Touching” και το “Candy Castle”, αλλά η εκπληκτική δυσκολία στο να καταλάβουμε τι ακριβώς τραγουδούσε μας δημιούργησε μια ανασφάλεια. Ακόμη και με Άγγλο διερμηνέα στο πλευρό μας, μόνο υποθέσεις μπορούσαμε να κάνουμε για το τι έβγαινε από το κατά τα άλλα ταλαντούχο λαρύγγι της No.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, ο Mike Simonetti (έτερο μέλος της Italians Do It Better) παρέλαβε ένα κοινό που είχε μπει σε χορευτικό τριπάκι, έτοιμο να παραδοθεί σε ένα italo disco ντελίριο. Κι όμως, το σετ του Simonetti έριξε απότομα τους τόνους, μετατρέποντας το dancefloor σε αρένα socializing. Καλή η italo disco, αλλά πρέπει να κινεί και κορμιά μας...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured