Φωτογραφίες: Αίγλη Δράκου

Έφτασα στο Κύτταρο λίγο πριν τις 21.30, αγχωμένη ότι δεν θα προλάβω τους Travel Mind Syndrome, που θα άνοιγαν το live των Caesars. Βρήκα όμως σχεδόν 20 άτομα έξω από το μαγαζί να καπνίζουν το τελευταίο τους τσιγάρο και, όταν λίγα λεπτά αργότερα η πόρτα έκλεισε, κατάλαβα ότι το support group είχε μόλις κάνει την εμφάνισή του. Μπήκα λοιπόν γρήγορα μέσα για να βρω θέση και δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να βρεθώ ακριβώς κάτω από τη σκηνή, αφού ο κόσμος δεν ήταν αρκετός. Δυστυχώς ούτε στη συνέχεια γέμισε το Κύτταρο, κάτι πάντως που καθόλου δεν πτόησε τους Caesars, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους την Κυριακή το βράδυ.

Γύρω στις 21.30 λοιπόν ανέβηκαν στη σκηνή οι δικοί μας Travel Mind Syndrome, για να παρουσιάσουν τραγούδια από τον επερχόμενο πρώτο δίσκο τους. Τον τίτλο του άλμπουμ δυστυχώς δεν τον συγκράτησα – μας δήλωσαν όμως ότι θα είναι στη διάθεσή μας πολύ σύντομα. Έπαιξαν μπαλάντες και γρήγορα κομμάτια σε πλήρη αναλογία, και ο κόσμος που βρισκόταν στον χώρο τους άκουσε με ενδιαφέρον. Ειδικά τα τραγούδια “For Your Love”, “Under The Moonlight” και “Listen” μου δημιούργησαν θετική προδιάθεση για το συγκρότημα, αλλά, λόγω υποθέτω αμηχανίας ή απειρίας, οι Travel Mind Syndrome έπεσαν και σε κακοτοπιές. Το μπλαζέ ύφος του τραγουδιστή και τα άσκοπα «πεσίματα» του ίδιου αλλά και του κιθαρίστα σε σημεία του live όπου πραγματικά δεν κρινόταν απαραίτητο, χάλασαν κάπως την εικόνα που ήμουν έτοιμη να σχηματίσω γι' αυτούς. Ωστόσο, ο λάθος τρόπος προσέγγισης του κοινού δεν τους στέρησε ένα δυνατό χειροκρότημα στο τέλος, η πειθώ των τραγουδιών τους φάνηκε να αρκεί για κάτι τέτοιο.

Τρία τέταρτα έμειναν οι Travel Mind Syndrome στη σκηνή και πέρασε άλλη τόση ώρα μέχρι να βγουν – και να κλέψουν την παράσταση! – οι Caesars. Οι Σουηδοί ξεκίνησαν δυναμικά και μέσα σε μιάμιση ώρα είχαν καταφέρει να κάνουν το κοινό να χορεύει ασταμάτητα. Αν και πρώτη φορά μπροστά σε Έλληνες ακροατές, δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να μας κατακτήσουν. Τα τραγούδια διαδέχονταν το ένα το άλλο χωρίς διακοπές, όλα ποντάροντας σε δυναμικές κιθάρες και γεμάτα ένταση drums. Με απίστευτα θετική ενέργεια οι Caesars τραγούδησαν τα “Only You”, "Crackin' Up", "Fun & Games", και “My Heart Is Breaking Down” – όλα τους highlights της βραδιάς. Στο πασίγνωστο δε “Jerk It Out” έγινε χαμός, τόσο μεταξύ των παρευρισκομένων, όσο και μεταξύ των μελών της μπάντας. Με αμείωτη διάθεση καθ' όλη τη διάρκεια του live, ο τραγουδιστής Cesar Vidal ερμήνευε με πάθος, ο κιθαρίστας Joakim Åhlund χοροπηδούσε γελώντας πάνω και πλάι στη σκηνή, ενώ οι υπόλοιποι πίσω από τα πλήκτρα και τα drums έδιναν τον ρυθμό χωρίς να φαίνονται. Διασκέδαζαν τόσο πολύ αυτή την εμφάνιση που δεν γινόταν παρά να μεταφέρουν το ίδιο κλίμα και σε μας.

Στο encore οι Caesars έκλεισαν με το “(I'm Gonna) Kick You Out”. Μπορεί λοιπόν, όπως είπα και πιο πάνω, η προσέλευση του κόσμου να μην ήταν μεγάλη, πάντως οι Σουηδοί άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους έκαναν τον κόπο να βρεθούν στο Κύτταρο προχθές το βράδυ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured