Φωτογραφίες: Αίγλη Δράκου

Παρασκευή βράδυ – εν μέσω εκλογικού πυρετού και ενώ κατέφτανα στον χώρο του Bios καθυστερημένα – αντίκρισα ένα ασφυκτικά γεμάτο club. Ο Greg Broussard (ή αλλιώς Egyptian Lover), μαζί με τον πιστό του συνεργάτη/MC, βρίσκονταν ήδη πάνω στη σκηνή, ευτυχώς μόλις ένα τέταρτο της ώρας.

Κρίμα όμως γιατί χάσαμε το live των συμπατριωτών μας Invisible Rockers Crew που προηγήθηκαν και κατά τα λεγόμενα και των ίδιων των Αμερικανών καλλιτεχνών ήταν πολύ καλοί.

Και οι δύο πρωταγωνιστές της βραδιάς είναι πια πάνω από 40, σχετικά ευτραφείς και φορούν παρδαλά κόκκινα πουκάμισα. Ο Egyptian Lover στέκεται μπροστά από ένα πλήρες DJ booth και ένα drum machine, ενώ και οι δύο κρατούν μικρόφωνα, που είναι φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής και του σόου τους. Αυτό που ακολούθησε για την επόμενη μιάμιση ώρα ήταν ένας συνδυασμός DJ σετ και live performance, καθώς ο Egyptian Lover από τη μία έπαιζε κομμάτια από το drum machine του αλλά και από βινύλια και CDs, ενώ μαζί με τον MC του έδινε σόου στα μικρόφωνα. Η μουσική και οι στίχοι είναι ο ορισμός του old school και η επιτομή του cult. Στο μουσικό κομμάτι ακούσαμε πρώιμο electro ή αλλιώς electro-funk, το οποίο στα αυτιά μου ακούγεται σαν proto-breaks. Ωραίος ήχος, δυνατός, καθαρός, αυθεντικός. Αλλά για δύο ολόκληρες ώρες, οι διαφορές στις συνθέσεις των κομματιών τα οποία ακούστηκαν αποδείχθηκαν ελάχιστες, κάτι που προσωπικά με έκανε να βαρεθώ. Στιχουργικά – και με όρους performance – ο Egyptian Lover είχε βέβαια πολύ γέλιο και έβγαλε κάμποση ενέργεια, κρατώντας ζεστό το κοινό και χαρίζοντας όμορφες στιγμές με θεματολογία που κινούταν στο: γυναίκες, old –school, Αίγυπτος, Δυτική Ακτή κτλ.

Πάντως στο κοινό άρεσε το live. Πάρτι έγινε στο Bios τη στιγμή που ο Egyptian Lover έπαιξε το “Egypt, Egypt” – τη μεγαλύτερη επιτυχία του – ήταν κορυφαία βραδιά και όλοι απόλαυσαν έναν αυθεντικά ρετρό καλλιτέχνη. Φύγαμε ενώ ο Dynamons, ο οποίος ανέβηκε για ένα DJ σετ αμέσως μετά το live, είχε ήδη αρχίσει να δονεί τους εναπομείναντες με breaks. Ένα διαφορετικό και άκρως επιτυχημένο event λοιπόν, σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χώρους στην Αθήνα (και) φέτος. Και με το καλύτερο ηχοσύστημα που έχουμε ακούσει εδώ και χρόνια…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured