Φωτογραφίες: Tristan

Περιμένοντας έξω από το Candy Bar, το σκηνικό μου θύμισε night club ή κάτι παρόμοιο, όμως ο κόσμος κάθε άλλο παρά για club ήταν ντυμένος. Βλέποντάς τους να πίνουν τις μπύρες τους περιμένοντας να μπουν, παρατηρούσες μια ωραία αντίθεση. Ο DJ Krush κατέφτασε κατά τις δέκα και μισή, ενώ το πρόγραμμα άνοιξαν οι Έλληνες DJs Cayetano και Booker. Από τους τελευταίους ακούσαμε ένα πολύ καλό σετ, που κινήθηκε σε downtempo κυρίως ατμόσφαιρα, με άλλοτε βαριά και άλλοτε funky beats να φτιάχνουν ιδανικό κλίμα όσο ο κόσμος έμπαινε στον χώρο. Όσο δε περνούσε η ώρα, τόσο γέμιζε και το Candy, αποδεικνύοντας ότι η επιλογή του δεν αποτέλεσε κακή ιδέα. Άλλωστε και ο ήχος ήταν πολύ καλός, αλλά και μια σχετική άνεση υπήρχε για να χορέψει – ή καλύτερα να χτυπηθεί – ο κόσμος. Τα decks βρίσκονταν επίσης ακριβώς δίπλα στο κοινό, πράγμα που έφερνε τους DJs πιο κοντά του.

Επακολούθησε η εμφάνιση του Ιάπωνα, μετά χειροκροτημάτων και επευφημιών. Το Candy είχε πλέον γεμίσει, πράγμα ευχάριστο επειδή υπήρχε μια σχετική άνεση αλλά και πολύ καλό κλίμα. Το σετ του DJ Krush ξεκίνησε σχετικά ήρεμα, με 2-3 downtempo κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου και ενός remix από τους άρχοντες του είδους – τους Portishead. Οι ρυθμοί άρχισαν κατόπιν να ανεβαίνουν, μέχρι που ο Krush πήρε φόρα και πραγματικά τα «έσπασε», όπως λέει και το όνομά του (!). Φοβερά breakbeats έκαναν τον κόσμο να χτυπιέται και τα κεφάλια να ανεβοκατεβαίνουν για αρκετή ώρα. Μερικές φορές υπήρχε σχεδόν μόνο beat, ενώ άλλες ακούσαμε διάφορα γνωστά κομμάτια παιγμένα με τον τρόπο του ιδιότροπου DJ. Κορυφαίο κατά την άποψή μου ανάμεσά τους, το “Imagine” του John Lennon.

Γενικά ήταν μια καταπληκτική βραδιά, γεμάτη κέφι, χορό και πολύ καλές μουσικές, από την αρχή μέχρι το τέλος. Το πρόγραμμα κύλησε πολύ ομαλά και οι Cayetano και Booker άνοιξαν ιδανικά. Νομίζω ο Krush έχει αρχίσει και αποκτά ένα αρκετά πιστό κοινό στη χώρα μας, έστω και μετά από πολλά χρόνια παρουσίας του στον χώρο της μουσικής. Άκουσα μάλιστα τυχαία κάποιον που πήρε άδεια απ’ το στρατό για να έρθει, ενώ δίπλα μου δύο παιδιά ανέβηκαν από Κρήτη, μόνο και μόνο για το συγκεκριμένο event. Ωραία πράγματα…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured