Φωτογραφίες: Tristan

Ένα από τα events που ήθελα να παρακολουθήσω και περίμενα με ανυπομονησία το μήνα Μάιο, ήταν το φαινόμενο Gaslamp Killer. Παραγωγός, DJ και performer, άτομο-παράδειγμα για το τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη νυχτερινή σκηνή του L.A.Δεν γνωρίζω τι…νερό πίνουν εκεί, αλλά έχουν κυκλοφορήσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα τελευταία. Περιττό να πω το πόσο σωστή κίνηση είναι ένα τέτοιο event να έχει είσοδο μόνο 5 ευρώ. Και νομίζω ότι τα πράγματα έτσι θα έπρεπε να διανέμονται.

Τη βραδιά άνοιξε με DJ set o Gizmo, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει καλά τι κάνει, παρουσιάζοντας πολύ δυνατά tracks, πάντα όμως στο πλαίσιο της προθέρμανσης – κάτι που ακολούθησε πιστά τόσο στην ένταση, όσο και στη διάρκεια. Και ενώ σύμφωνα με τη τιμή περίμενα λαϊκό προσκύνημα, κατά ένα περίεργο τρόπο είχαν γεμίσει μόνο οι γωνίες. Σιγά-σιγά όμως, καθώς τελείωνε το set, άρχισε να γεμίζει και ο κεντρικός χώρος του Bios, δημιουργώντας μου την αίσθηση ότι πρέπει να δω τον Gizmo σε δικό του προσωπικό set.

Το set πάλι του Gaslamp Killer αποδείχθηκε σκότωμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Άνθρωπος-μηχανή, με χορογραφία νεκραναστημένου, χρησιμοποιώντας ως μυστικό όπλο το μαλλί του, έπαιξε με τα περισσότερα από τα μουσικά είδη που υπάρχουν, με κυρίαρχο συστατικό τα παραμορφωμένα μπάσα – τα οποία δεν άφηναν κανένα περιθώριο στο κοινό να σταθεί αδιάφορα ή να αρχίσει να λέει για το πώς πέρασε το Πάσχα. Μουσικά, συνδύασε άψογα αυτό για το οποίο είναι γνωστός, το hip hop με την ψυχεδέλεια, big beat με παραμορφωμένα synths, tracks από συντοπίτες του, μέχρι και φωνητικά από τους Rapture (αν δεν κάνω λάθος). Το κυρίαρχο συστατικό του, που τον διαφοροποιεί από την καθιερωμένη εικόνα του προσηλωμένου στη λεπτομέρεια της μίξης και όχι στο διαδραστικό με το κοινό DJ/παραγωγού, ήταν το δεν-γαμιέται-attitude (headbangin’ νοοτροπίας) και οι μικροφωνικές παρεμβολές με αντίκρισμα παροξυσμούς από το κοινό.

Γενικά, λίγα DJ set, μπορούν να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα συναυλιακού χαρακτήρα. Ο συνδυασμός μουσικής και performance του Gaslamp Killer σίγουρα ήταν ένα από αυτά. Κυκλοφορεί πολύ διαδικτυακό υλικό του ιδίου αλλά και με συνεργασίες, οπότε αν δεν το έχεις ήδη ανακαλύψει, κάντο!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured