Με τους Efterklang να τυχαίνουν πάνω στη βραδιά της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη και μάλιστα να παίζουν στην καρδιά των γεγονότων, στα Εξάρχεια, και με τη φωτογράφο μας να μη μπορεί καν να φτάσει στο An, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος που παραβρέθηκε στη συναυλία έστειλε αυτή την ανταπόκριση, με τις λέξεις «δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο.sorry»...

Εξαιρετική συναυλία έδωσαν οι Δανοί Efterklang, όπως επίσης συγκινητικός ήταν ο θαυμάσιος Peter Broderick που άνοιξε την βραδιά. Πολύ πιο κοντά στους Arcade Fire απ’ ότι στους δίσκους τους, με θεατρική ματιά και μια εκπληκτική επικοινωνία με το κοινό για μιάμιση ώρα, οι Efterklang μας είχαν απόλυτα καθηλωμένους (περίπου στα 150 άτομα νομίζω η προσέλευση) και ακούσαμε με τα αυτιά μας μια από τις καλύτερες Ευρωπαϊκές μπάντες αυτή τη στιγμή.

Το μυαλό μας, όμως, ήταν και στα όσα γίνονταν έξω. Μετά την δολοφονία του 15χρόνου Αλέξη είναι γελοίο να μιλάς για μουσικές και πολιτισμούς και φοβερές συναυλίες και πολύ συνειδητά ξεκινάω με τις εντυπώσεις από την συναυλία, μήπως σου φανεί τόσο απαράδεκτο όσο πραγματικά είναι. Όσο απαράδεκτο και γελοίο είναι να ακούς για το πεσμένο ηθικό των καταστηματαρχών που δέχτηκαν την ανεξέλεγκτη και αληθινή οργή χιλιάδες κόσμου. Για όλους όσους λοιπόν η ζωή τους ορίζεται εξ’ ολοκλήρου μόνο στα τετραγωνικά που τους αναλογούν, τους περιβόητους φιλήσυχους πολίτες οι οποίοι χάνουν την περιουσία τους, τους ίδιους που στο όνομα του «δεν βαριέσαι» πρόσθεσαν άλλο ένα θύμα στην ατελείωτη λίστα των «μεμονωμένων περιστατικών», ας τους ενημερώσω ότι χάθηκε η μπάλα. Ένας πιτσιρικάς σκοτώθηκε στο κέντρο της πόλης. Τελεία και παύλα.

Θυμίζοντας λοιπόν ότι οι απόψεις μου δεν ταυτίζονται απαραίτητα(;) με εκείνες της διεύθυνσης του site, ένα επικό «Άντε Γαμηθείτε», προς όλους τους μπάτσους που μας σκοτώνουν όσα χρόνια ζούμε, προς όλους όσους έχουν καθαρή ματιά και όχι αγριεμένη.

Εννοείτε ότι για λόγους εντυπωσιασμού έχω δηλώσει την παραίτηση μου προς την διεύθυνση του Avopolis, ξέροντας εκ προτέρων – μιας και είχαμε τηλεφωνικώς συνεννοηθεί νωρίτερα – ότι δεν έγινε αποδεκτή...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured