Φωτογραφίες: Olga K.

Η αναμονή μέσα στο ταξί, πίσω από μια φάλαγγα αυτοκινήτων στα στενά του Παγκρατιού είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερος τρόπος για να χάσει κανείς όχι μόνο την ψυχραιμία του, αλλά και για να πάει στράφι η απόλαυση μιας βραδιάς, την οποία περίμενε πως και πως. Όπως είναι κατανοητό, το support των Ivory Tower το χάσαμε, βλαστημώντας τους ταξιτζήδες και τα ρημάδια τα GPS που φοράνε στα σύγχρονα - κίτρινα - γαϊδούρια τους λες κι’είναι χαϊμαλιά, μα για τη χρήση τους ιδέα δεν έχουν. Ας είναι, γιατί ούτε και ο πλέον αποφασισμένος ταρίφας δεν θα μπορούσε να μας στερήσει την εμπειρία που βιώσαμε στους Blue Φyster Cult.

Τους είχαμε ξαναδεί στη χώρα μας κάμποσα χρονάκια πριν και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, πέρα από το πέρασμα του χρόνου και την εμφανή επίδρασή του σε όλους μας. Οι Buck Dharma και Eric Bloom συνιστούν τον παλιό καλό πυρήνα του συγκροτήματος από καιρό, με τους εκάστοτε session «πιτσιρικάδες» να καταλαμβάνουν τις θέσεις για τρίτη κιθάρα, μπάσο και drums, ενώ τα προβλήματα ήχου αντιμετωπίστηκαν λες και δεν τρέχει τίποτα, μιας και τα ξεπερνούσαν σε ταχύτητα οι ηλεκτρικές κιθάρες των δυο γερόλυκων. Αν πούμε ότι το ντουέτο ήταν σε φόρμα θα είναι σαν να προσπαθούμε να τους υποτιμήσουμε, έτσι όπως έπαιζαν μανιασμένα με τα γνωστά - και λιγότερο γνωστά - τραγούδια τους να διαδέχονται το ένα το άλλο, με ένα πλήθος κόσμου να τους σιγοντάρει στα ρεφρέν και να χειροκροτεί ακόμα και τα πλέον μακρόσυρτα σόλα των τριών «νεαρών» του συγκροτήματος.

Μπορεί να περιμέναμε τα “The Red & The Black”, “Burnin’ For You”, “Joan Crawford”, “Cities On Flame With Rock’N’Roll”, “Then Came The Last Days Of May” και το απαραίτητο “(Don’t Fear) The Reaper” (που έκλεισε το κυρίως show), αλλά ήταν ευχάριστη η έκπληξη των “Harvest Moon” και “Black Blade”, όσο και το Queen medley εν μέσω του “Godjilla” (δικαιολογημένο, αφού μοιράζονται τον ίδιο μπασίστα με τους Queen). Οι απαιτήσεις του κοινού δεν ικανοποιήθηκαν ούτε μετά τα δύο encore, όπου μας χάρισαν τα “Dominance & Submission” και “Hot Rails To Hell”, όμως οι Blue Φyster Cult έφυγαν με την υπόσχεση της επιστροφής. Μακάρι να τους δούμε σύντομα - και όχι με το ένα πόδι στον τάφο…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured