Δεν έχω δει ποτέ το One Happy Cloud τόσο ασφυκτικά γεμάτο! Ο DJ Vadim, με τη συνοδεία της γλυκιάς Yarah Bravο, αποτέλεσαν πόλο έλξης για το σύνολο του εναλλακτικού κοινού της Αθήνας. Κόσμος, πέραν του μέσου hip hop ακροατηρίου, χόρεψε ασταμάτητα σε ρυθμούς που εκτείνονταν από το reggae και τη soul στο downtempo και στο boom bap hip hop. O Dj Vadim πίσω από τα decks ήταν απίστευτος. Ωραίες μουσικές επιλογές, remixes και κάποια scratches συνόδευσαν ένα μουσικό set με έμφαση στο dub, το raga και με κάποια περάσματα στο κλασικό hip hop, καθώς και από κομμάτια του στη θρυλική Ninja Tune.

Μετά από αυτό το «ζέσταμα», έφτασε η ώρα της Yarah Bravo. Ό,τι και να πει κανείς για την εν λόγω performer θα ήταν λίγο και αδύνατον να αποδώσει στο ακέραιο το feeling που μετάδωσε στο κοινό. Εξαιρετική σαν rapper, (προσωπικά πιστεύω ότι θα «πάταγε» πολλά μεγάλα ονόματα του γυναικείου rap - βλέπε Da Brat, Lil Kim, Foxy Brown) «παρέδωσε πνεύμα» στο μικρόφωνο με ένα καταιγισμό από ρίμες - με έμφαση στα κομμάτια της από το project των One Self. Συνέχισε με κάποια ακυκλοφόρητα (ένα εκ των οποίων στα Ισπανικά) και έκανε και μια επίδειξη των δεξιοτήτων της με freestyle! Aυτό στο οποίο στάθηκε με βαρύτητα κατά την επικοινωνία της με το κοινό, ήταν μια δήλωση για τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες, με ένα “γλυκύτατο” “Fuck The Industry”, που, όσο και αν το ζόρισε να βγει, κάπως δεν της βγήκε… (είναι τόσο γλυκούλα!)

Καθ’ όλη τη διάρκεια των παύσεων ανάμεσα στα κομμάτια το χειροκρότημα του κοινού ακολουθούσαν οι ευχαριστιές της Yarah σε σχεδόν άπταιστα Ελληνικά. Κάτι που όλοι μας εκτιμήσαμε δεόντως (αν κρίνω από κραυγές και σφυρίγματα). Το τέλος του show της συνοδεύτηκε από ένα δεύτερο DJ set του Vadim, με έμφαση σε remixes κάποιων κλασικών hip hop ύμνων (Krs 1, Damian Marley, Das Efx - και τι δεν έβαλε…). Το μόνο αρνητικό της όμορφης αυτής βραδιάς ήταν ότι το μαγαζί (δεν είναι δα και συναυλιακός χώρος) έπασχε σε θέμα εξαερισμού. Η κατάσταση ήταν ψιλο-αφόρητη από ένα σημείο και μετά. Ωστόσο, ο άψογος DJ Vadim και η εκρηκτική Yarah Bravo εγγυήθηκαν το απόλυτο urban party! Θα ήθελα να κλείσω τονίζοντας πως με χαροποίησε ιδιαίτερα η ανταπόκριση του κοινού σε ένα τέτοιο εναλλακτικό live, που δεν σχετίζεται με τη rock ή το punk αλλά τη μαύρη μουσική…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured