Η θαλπωρή μιας γυναικείας μπλουζ φωνής μπορεί να αποδειχθεί άκρως πολύτιμο πράγμα στο σύγχρονό μας αστικό τοπίο, στα πλαίσια της άγονης καθημερινότητας που βιώνουμε, με την παράλληλη πληθώρα από υποσχόμενα events. Η Angela Brown ήρθε λοιπόν κουτί και –άθελά της– κάλυψε μια ανάγκη που σιγόβραζε: την απόλαυση μέσω της απόδρασης στον χώρο και στον χρόνο.

Κουβαλάει πολλές ταμπέλες η Αμερικανίδα ερμηνεύτρια, εύκολους δημοσιογραφικούς χαρακτηρισμούς του τύπου «ιέρεια των μπλουζ», «καυτή ντίβα της τζαζ» και άλλα τέτοια τετριμμένα. Όμως η παρουσία της στον αειθαλή και πάντα φιλόξενο χώρο του Half Note δεν είχε ίχνος πόζας: η Angela Brown δεν μας επισκέφθηκε για να επιδείξει τα γαλόνια της. Αντίθετα, ήρθε για να χαρεί παρέα με τους θαμώνες την αξία του πονεμένου –μα πάντα αεράτου– μπλουζ τραγουδίσματος των 1950s και της ψυχοπονιάρικης Νότιας soul των 1960s.

Angbrn_2

Η παράσταση στο σύνολό της ήταν μια αποθέωση της μπλουζ μυθολογίας και της γκόσπελ κατάνυξης, αν και στερήθηκε κάποιας συναισθηματικής κορύφωσης. Αυτό έχει να κάνει με τη γνωστή ακαδημαϊκή καρτ-ποστάλ μιας αφράτης «big Mama» στη σκηνή, η οποία δεν κάνει χημεία με ένα λευκό ακροατήριο από… «αλλού». Πάντως η πληθωρική Αμερικανίδα δεν άφησε ούτε νότα να πέσει στην τύχη την Παρασκευή: κινήθηκε στο μικρόφωνο και στη σκηνή με απόλυτη συνέπεια και επαγγελματισμό, αλλά και με την απαραίτηση διάθεση μιας τέτοιας συναυλιακής βραδιάς.

Angbrn_3

Τα γκέμια της μπλουζ απόλαυσης επωμίστηκαν οι Blues Cargo, μπάντα ταγμένη στην άριστη διεκπεραίωση των μπλουζ και σόουλ standards που ακούσαμε στο Half Note. Δεν παρέκκλιναν βέβαια από τα αιτούμενα, όχι όμως από έλλειψη τόλμης, αλλά λόγω ενσυναίσθησης του ειδικού βάρους της χαρισματικής τραγουδίστριας που συνόδευαν, η οποία κέρδισε το μυαλό και τις αισθήσεις όσων στάθηκαν προσηλωμένοι στη φωνή της και στον τρόπο που την άφηνε να ξεχυθεί ορμητικά, πριν την ξαναμαζέψει προκειμένου να αφήσει –κιμπάρικα– μερικά τετραγωνικά στη rhythm section.

Πλήρες, χορταστικό λάιβ, το οποίο αποζημίωσε στο έπακρον. Τα υποσχόμενα events και τα μπλουζ/τζαζ DJ σετ της νυχτερινής Αθήνας, μπορούν να περιμένουν...

{youtube}F4kRjRFI00A{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured