Τον τελευταίο καιρό μου αρέσει να βλέπω εντελώς καινούρια ονόματα στο μουσικό στερέωμα. Όχι ότι δεν είχα τις αμφιβολίες μου για το τι θα γινόταν με τη Group Rhoda, δηλαδή την Αμερικανίδα Mara Barenbaum, η οποία τράβηξε πέρσι αρκετή προσοχή με το ντεμπούτο της Out Of Time, Out Of Touch (που της εξασφάλισε και τη θέση του support act στις αμερικάνικες περιοδείες των Soft Moon). Αλλά ευτυχώς την Κυριακή κάθε δεύτερη σκέψη εξαφανίστηκε με το που ήχησαν οι πρώτες νότες στο γνώριμο Residents.

Το άνοιγμα και κλείσιμο της βραδιάς είχε αναλάβει ο C.l.a.w.s με τα πικάπ και τα CD players του. Έπαιξε αρκετά κοντά στο ύφος της Barenbaum, παρουσιάζοντάς μας ένα πολύ καλό ηλεκτρονικό σετ, το οποίο μας έβαλε μια χαρά στο κλίμα της συναυλίας. Μιας και το Group Rhoda υλικό ήταν λίγο ούτως ή άλλως και υπήρχε και ελαστικότητα στον χρόνο, το λάιβ άργησε αρκετά να ξεκινήσει –ίσως για να μαζευτεί περισσότερος κόσμος; Κατά κανόνα αυτό το θεωρώ επιλήψιμο, εκτός από τις περιπτώσεις που η είσοδος είναι ελεύθερη, όπως συνέβαινε την Κυριακή. Δεν μας δέσμευε λοιπόν κάποιο εισιτήριο, μπορούσαμε να φύγουμε και να ξαναέρθουμε όποτε θέλαμε.

Rhoda_2

Η Barenbaum βγήκε τελικά κατά τις 23.30 στη σκηνή του Residents και μας έπαιξε το... σύνολο της δουλειάς της! Ήρθε στη Θεσσαλονίκη πολύ οργανωμένη από άποψη εξοπλισμού κι έτσι μπορούσε να παίξει απρόσκοπτα, σαν one-woman band: τα πλήκτρα και τα φωνητικά ήταν ζωντανά, ενώ τα υπόλοιπα τα αναλάμβαναν οι κονσόλες. Το σετ κράτησε περίπου 50 λεπτά, και ξαναείπε στο τέλος ένα τραγούδι μετά από παράκλησή μας (ως encore), φέρνοντας έτσι τη συνολική διάρκεια της συναυλίας στη μία ώρα. Κι αν εξαιρέσουμε ένα-δυο σημεία στα οποία κόλλησε, υπήρξε άψογη. Άλλωστε το θετικό σε μια σόλο εμφάνιση είναι ότι δεν έχεις να συγχρονιστείς με άλλους, οπότε ακολουθείς καθαρά δικούς σου ρυθμούς. Φαινόταν πάντως (πολύ) ότι ακόμα δεν έχει εξοικείωση με τον κόσμο, μιας και ήταν πολύ ντροπαλή. Τόσο, ώστε αποδίδω και τα όποια λάθη της καθαρά σε επί σκηνής πανικό, παρά σε οτιδήποτε άλλο.

Rhoda_3

Ευτυχώς γι' αυτήν, το κοινό που μαζεύτηκε για να τη δει αποδείχθηκε πολύ θερμό και εκδηλωτικό. Μάλιστα, παρά το κυριακάτικο του λάιβ και την καθυστέρηση της έναρξης, το Residents σχεδόν γέμισε –υπολογίζω γύρω στα 60 με 70 άτομα. Συνοψίζοντας, η Group Rhoda μου άρεσε πολύ και θα περιμένω ν' ακούσω κι άλλες δουλειές της στο μέλλον. Και θα ήθελα φυσικά να την ξαναδώ στα μέρη μας...

 

{youtube}4aERN8yCSZs{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured