Επέστρεψε ο αγαπητός Svenonius με τα κορίτσια του και κατεβήκαμε στα Εξάρχεια την Παρασκευή το βράδυ, για να δούμε ένα τουλάχιστον ωραίο live –και τελικά αποχωρήσαμε πραγματικά χαρούμενοι από το υπόγειο της Σολωμού. Κατόρθωμα για μια συναυλία που δεν μάζεψε τον (αναμενόμενο;) κόσμο και ξεκίνησε αρκετά νωχελικά, παρά την εξίσου εντυπωσιακή αφετηρία της με τους Caveman Joe & Thee Afrodykes.

Chaingang_2_Caveman_Joe__Afrodykes

Δεν είχα ασχοληθεί σοβαρά με τους τελευταίους. Δεν ξέρω γιατί. Είχα ακούσει σκόρπια 2-3 τραγούδια αλλά ποτέ ολόκληρο τον δίσκο τους Back From The Cave και περίμενα έτσι μια κλασική πανκ μπάντα. Δηλαδή, αυτό ακριβώς είναι, μόνο που είναι καλοί. Πραγματικά καλοί. Με σημαία τους Wipers και διάφορα άλλα αμερικάνικα garage punk συγκροτήματα, το συγκρότημα απογειώνεται κυρίως χάρη στις δύο πολύ δυνατές κιθάρες (στο σπίτι τους φαίνεται ότι παίζουν από surf μέχρι metal), οι οποίες ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και πώς το κάνουν. Η μπάντα, αν και ξεκίνησε μουδιασμένη εξ αιτίας του λίγου κόσμου –που δεν ήταν πρόθυμος κιόλας να πανηγυρίσει σαν τρελός που τους έβλεπε– στην πορεία κατάπιε την περηφάνια της κι έδωσε ένα άψογο support set και μάλιστα πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες μου. Το γεγονός ότι ο τραγουδιστής (ο Caveman Joe φαντάζομαι), ενοχλημένος απ’ τη μηδαμινή ανταπόκριση του κόσμου, μας χαρακτήρισε κουκουέδες (τουλάχιστον έτσι μεταφράζω το «μπορεί οι γονείς σας να ήταν στο Πολυτεχνείο, ξέρω ότι είστε αντιαμερικάνοι αλλά δεν είναι κακό να χορέψετε με λίγη αμερικάνικη μουσική») και μας παρουσιάστηκε ως τρολ που τριγυρνάει στα διάφορα φόρουμ για να τσουβαλιάσει τα πάντα σε επίπεδο Εξάρχεια/Αναρχοάπλυτοι κτλ. θα το αντιμετωπίσουμε ως άστοχη χαριτωμενιά και θα περάσουμε στο κυρίως πιάτο. Όπου οι πολιτικές θέσεις πηγάζουν απ’ τη συνείδηση και όχι μόνο απ’ το ροκ εν ρολ.

Chaingang_3

Στην προηγούμενη συναυλία των Chain & The Gang δεν είχα πάει. Εκτός του ότι δεν βόλευε η ημερομηνία, δεν έχω υπάρξει οπαδός της μπάντας του Svenonius (αν και οι Make-Up μου άρεσαν πολύ). Δηλαδή μια χαρά είναι οι δίσκοι, ωραία τα λέει και ο ίδιος αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να ενθουσιαστώ. Ίσως όμως και να κάνω λάθος τελικά. Γιατί οι Chain & The Gang είναι ένα απολαυστικό live γκρουπ (ακόμα περισσότερο σε μια τόσο μικρή σκηνή), το οποίο παίζει ένα θεατρικό και απόλυτα διασκεδαστικό ροκ εν ρολ, γεμάτο παρλάτες, χορό και επικοινωνία με τον κόσμο. Ο ίδιος κόσμος λοιπόν που στεκόταν σαν ψοφίμι στο support (επίσης απ’ τα χείλη του Caveman Joe ο χαρακτηρισμός), συμμετείχε πολύ περισσότερο στο αμερικάνικο παιχνίδι του Svenonius και της Katie Alice Greer. Και μιας και ανέφερα την παρτενέρ του, θα ήθελα να κοιτάξετε λίγο τις φωτογραφίες της. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο πέρα απ’ το ότι τελικά ο coolest man on Earth εμφανίστηκε στη σκηνή του An με την coolest woman on Earth, στην οποία δίνει ισότιμο ρόλο ερμηνευτικά. Αν δεν καταλάβετε το γιατί, ξαναρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες...

Chaingang_4

Το εξαιρετικό κλίμα της βραδιάς ανέβασε τη διάρκεια της συναυλίας κατά περίπου 20 λεπτά απ’ τα συμφωνηθέντα με την ομάδα της Arte Fiasco, η οποία πρόσθεσε ένα ακόμα ποιοτικό παράσημο στην πορεία της. Άντε και του χρόνου.

{youtube}8-kzDyXaeXc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured