Για τους Thee Oh Sees οι συναυλίες αναδεικνύονται σε υπαρξιακό όρο, δεδομένου ότι στις ζωντανές εμφανίσεις είναι πολύ καλύτεροι απ' όσο διαφημίζονται μέσω των ηχογραφημάτων τους. Το βράδυ της Δευτέρας στο An Club, οι Καλιφορνέζοι δημιούργησαν μια συναυλιακή πραγματικότητα στο πλαίσιο της οποίας η διαδραστική ατμόσφαιρα έβαζε στην άκρη τη μουσική πρωτοπορία και έδινε απαντήσεις σε όσους αναρωτούνταν με ποιον τρόπο ο John Dwyer έχει καταφέρει να θεωρείται κεντρικό πρόσωπο για το εκσυγχρονισμένο ψυχεδελικό garage του Σαν Φρανσίσκο.

Πριν τους Thee Oh Sees, οι Baby Guru περιηγήθηκαν μεταξύ του ομώνυμου πρώτου δίσκου τους και του επερχόμενου Pieces, παρουσιάζοντας το γνωστό πλέον ηχητικό τους μοτίβο, δηλαδή την ανάμειξη ενός υποκρυπτόμενου ροκ με κάποια πιο ψυχεδελικά και kraut απλώματα. Η εποικοδομητική νευρικότητα της τριάδας και η αβίαστη υπερπροσπάθεια που δεν ξεχνά ποτέ να καταβάλει έδειξε να κερδίζει όσους δεν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται –και πολύ περισσότερο έδειξε να κερδίζει τον John Dwyer, ο οποίος τους παρακολούθησε από την αρχή μέχρι το τέλος.

Thee_2_Baby_Guru

Στην πρώτη τους αθηναϊκή επίσκεψη οι Thee Oh Sees ήρθαν «φτιαγμένοι» να μεταδώσουν εμφατικά την ανάλαφρη αύρα του μουσικού είδους που αντιπροσωπεύουν, αλλά με σοβαρότερους όρους σε σχέση με τους φίλους τους Sic Alps, τους οποίους παρακολουθήσαμε λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Αυτή η εγκυρότητα, εξάλλου, είναι το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τον John Dwyer και το εκάστοτε σχήμα του από όλα τα άλλα παρεμφερή, χλιαρά συγκροτήματα της παρελθοντολάγνας 1960s ψυχεδελικής «φάσης».

Πέρα από την εγκυρότητά του, ο Dwyer έφερε στην Αθήνα και το ορθόδοξο καλιφορνέζικο στυλ του, την πλειονότητα του Carrion Crawler/The Dream, δείγματα από προηγούμενους δίσκους όπως το “Warm Slime” του 2010 και βέβαια την αψεγάδιαστα προβαρισμένη και ενεργητική μπάντα του. Όλα αυτά μαζί ξεκίνησαν να κερδίζουν τις εντυπώσεις απευθείας από τις πρώτες στιγμές της βραδιάς κι έτσι συνέχισαν να κάνουν μέχρι το τέλος της συναυλίας.

Thee_3

Συνολικά, οι Thee Oh Sees απέδειξαν στην πράξη ότι έχουν πολύ περισσότερο κόσμο απ' όσο θα περίμενε κανείς (εκ των οποίων αμφίβολο είναι αν έστω ένας δεν τους απόλαυσε στο έπακρο), πολύ περισσότερο ενδιαφέρον απ' όσο αποτυπώνεται στους δίσκους τους και όλη την απαραίτητη στόφα για ένα συγκρότημα απά εκείνα που παίζουν το καλύτερο και το πιο ζωντανό ροκ-εν-ρολάδικο garage στην αγορά.

Thee_4


 

{youtube}_R3jiwDeQLs{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured