Γνωρίζετε ίσως το ρητό περί των live που λέει ότι έναν καλλιτέχνη πρέπει να τον βλέπουμε όταν δημιουργεί και είναι ενεργός και όχι όταν παρακμάζει και έρχεται για τα τελευταία ένσημα. Ε, αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό από ότι στην περίπτωση του Termanology, ο οποίος, με έναν πολύ καλό πρώτο δίσκο και πάμπολες συμμετοχές, ήρθε στην Αθήνα στην ακμή του – και μας επιβράβευσε καταλλήλως.

Η αρχή της συναυλίας έγινε με τους Neon και Ταυτισμένο Λάθος (γνωστός και από τους Ψυχοδράμα 07), που παρουσιαστήκανε στη σκηνή για ένα μισάωρο με τρία τέταρτα, αναλαμβάνοντας να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα στο Art House. Και πραγματικά κάνανε ό,τι μπορούσαν ώστε να ανταπεξέλθουνε στον άχαρο αυτό ρόλο. Κινητικότατοι, γεμάτοι ενέργεια και όρεξη στα raps τους και φορτωμένοι με ορισμένες πολύ ωραίες παραγωγές ξύπνησαν το κοινό, προετοιμάζοντας το κλίμα για τον MC Yinka που θα ακολουθούσε. Highlights της εμφάνισής τους το κομμάτι τους που αναφερόταν στην Αθήνα σαν πόλη και τις αναμνήσεις τους από αυτήν, καθώς και το τραγούδι με το οποίο κλείσανε – αποκορύφωμα του support τους.

Συνέχεια κατόπιν με τον MC Yinka, ο οποίος όσο βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό φαινότανε ένας χαλαρός και ήσυχος τύπος. Όταν όμως ανέλαβε τη σκηνή και το μικρόφωνο εμφανίστηκε μπροστά μας ένας άλλος άνθρωπος. Αεικίνητος, εκφραστικός, επικοινωνιακός με το κοινό – με μια λέξη entertainer. Παρουσιάζοντας κομμάτια από το πρώτο του άλμπουμ, Αλάνα, δημιούργησε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, που σε κάποια κομμάτια όπως τα “Χαιρετισμός”, “Αλάνα”, “Το Επαναστατικό Ταξίδι” ή το “Κέρμα” πραγματικά υπερθερμάνθηκε!

Ήταν όμως ώρα να βγει στη σκηνή του Art House ο Termanology, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα της νέας γενιάς του hip hop. Το μπόι του μικρό, αλλά ψυχή και ικανότητες στο μικρόφωνο περίσσιες, τις οποίες απέδειξε λέγοντας τόσο δικά του κομμάτια όπως το εκρηκτικό “So Amazing”, το “In The Streets”, το “How We Rock”, το “H.U.S.T.L.E.R.” και το “Float”, όσο και τραγούδια από συνεργασίες του με άλλους καλλιτέχνες, όπως το “To The Top (Stick To The Script)” (από το τελευταίο άλμπουμ του Statik Selektah), το “My Boston” του Big Shug, καθώς και ένα κοινό του κομμάτι με τον Joell Ortiz. Στο κοινό επικρατούσε πανικός και σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι αντιδράσεις φτάνανε και στον Term, μιας και η «σκηνή» βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με τον κόσμο. Το αποκορύφωμα όμως ήρθε στο τέλος με το αξεπέραστο “Watch How It Go Down”, στο οποίο ο πανικός μετατράπηκε σε κόλαση. Ο ίδιος ο Termanology παρέμεινε ιδιαίτερα ορεξάτος και ομιλητικός με το κοινό τόσο κατά τη διάρκεια της συναυλίας όσο και μετά το τέλος αυτής, μένοντας μάλιστα παραπάνω ώστε να φωτογραφηθεί αλλά και να συζητήσει με τους fans του, αλλά και να μοιράσει cd, κονκάρδες – ακόμα και τα ρούχα του! Έτσι επιβεβαίωσε τις φήμες που τον θέλουν να είναι από τα λίγα πραγματικά «καλά παιδιά» αυτού του χώρου.

Η διάρκεια της συναυλίας δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη πάντως, μην φτάνοντας ούτε τη μία ώρα. Όμως μπορείς να πεις πως όση ώρα βρέθηκε στη σκηνή ο Termanology πραγματικά τα έδωσε όλα, ικανοποιώντας πλήρως όσους παρεβρεθήκανε το Σάββατο στο Γκάζι με ένα live που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured