Φωτογραφίες: Τζένη Καπάδαη

Ο μεσιέ José, folk διασημότητα πλέον λόγω του κομματιού που έδωσε στη Sony για την εξαιρετική διαφήμιση της Bravia με τα χιλιάδες πολύχρωμα μπαλάκια, ήρθε στην Αθήνα για να κλείσει μια πολύ μεγάλη περιοδεία που έκανε σε όλο τον κόσμο. Όπως ήταν γνωστό, είχαν τοποθετηθεί καρέκλες στα πρώτα δύο επίπεδα του Gagarin, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να παρακολουθήσει καθιστός την συναυλία του Gonzalez. Αρκετός κόσμος μαζεύτηκε που - περιέργως - γνώριζε απέξω και ανακατωτά τα τραγούδια του, τον χειροκρότησε έντονα και δεν μουρμούρισε ούτε καν για την αισθητή καθυστέρηση της εμφάνισης του (22.55 εμφανίστηκε).

Ξεκίνησε το live μόνος του παίζοντας τραγούδια από το Veneer και στο τρίτο κομμάτι (“Fold”) άρχισε και η χρήση του video wall που είχε πίσω του. Απλά σκιτσάκια τα οποία άλλαζαν μορφές και σε συνεχή κίνηση αποτέλεσαν άλλον έναν λόγο για να παρακολουθείς με προσοχή τι συμβαίνει στην σκηνή. Με τις πρώτες νότες του “In Our Nature”, στη σκηνή ανέβηκαν και οι δύο κρουστοί που θα τον συνόδευαν στην συναυλία. Ακολούθησαν κι άλλα τραγούδια από την περσινή του δουλειά (“The Nest”, “How Low”, “Down The Line” - ό,τι καλύτερο έχει γράψει μέχρι σήμερα) μέχρι την ώρα που αποχώρησαν από τη σκηνή οι συνεργάτες του, για να τραγουδήσει το “Heartbeats” των Knife - το οποίο τον έκανε παγκοσμίως διάσημο - αλλά και τη δεύτερη γνωστή διασκευή του, στο “Teardrop” των Massive Attack (που έκλεισε και το κανονικό του set). Στο encore δυστυχώς δεν έπαιξε τη διασκευή στο “Love Will Tear Us Apart” των Joy Division, αλλά δεν είχε πολύ σημασία, γιατί το παιχνίδι το είχε ήδη κερδίσει.

Συνολικά, λοιπόν, ο González είναι σχετικά ταλαντούχος σε αυτό που κάνει. Είναι σχετικά υπερεκτιμημένος σαν καλλιτέχνης γιατί έχει γνωρίσει πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση από όση του αναλογεί: Nick Drake εννοείται ότι δεν είναι αλλά κατά βάση - δισκογραφικά και επί σκηνής - είναι και άρτιος και ελάχιστα διαδικαστικός. Αυτά φτάνουν και περισσεύουν για να τον τοποθετήσεις τουλάχιστον «πάνω από τη βάση», όπως φτάνουν και περισσεύουν για να χαρακτηρίσεις το live του Σαββάτου ως καλό.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured