Φωτογραφίες: Αλέξης Ναθαναήλ

Αφού περάσαμε τα πάνδεινα για να φτάσουμε στο Αn λόγω καταρρακτώδους βροχής και του, ως φυσικό επακόλουθο, κυκλοφοριακού χάους στους δρόμους της Αθήνας, καταφέραμε να μπούμε, (σχεδόν) στην ώρα μας, στον χώρο του μαγαζιού. Ο κόσμος δεν ήταν πάρα πολύς αλλά και με τον αγώνα του Ολυμπιακού την ίδια ώρα αυτό φάνταζε λογικό. Όσο πάντως περνούσε η ώρα και με τον αγώνα να τελειώνει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του support, το Αn έφτασε να έχει ένα σεβαστό αριθμό θεατών τη συγκεκριμένη βραδιά.

Για αρχή βγήκαν στη σκηνή οι Έλληνες Gardenbox, ένα συγκρότημα ταιριαστό με το κλίμα της γενικότερης συναυλίας, το οποίο μας προϊδέασε για το τι θα επακολουθούσε με τις post-rock συνθέσεις τους. Σαν γενική εντύπωση. μπορώ να πω ότι ήταν αρκούντως ικανοποιητικοί για opening act. Οι συνθέσεις τους, παρόλο που δεν παρουσίαζαν τίποτα το πραγματικά εξαιρετικό, είχαν ενδιαφέρον και κατάφεραν να μας κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά μέχρι το «κυρίως πιάτο» της βραδιάς. Highlight του set τους το κομμάτι με τα α-λα-Aphex Twin/Squarepusher ηλεκτρονικά beats και το ξέσπασμα από τη μέση του και μετά με τις wah κιθάρες, το οποίο θύμιζε κάτι από τις πρώιμες μέρες των Rage Against The Machine. Εάν πάντως δουλέψουνε παραπάνω στα ξεσπάσματά τους, τα οποία ήταν αρκετά επίπεδα συνθετικά τις περισσότερες φορές, θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κάποιες πραγματικά ενδιαφέρουσες συνθέσεις.

Μετά λοιπόν από τα παραπάνω, ήρθε η στιγμή για να βγουν στη σκηνή οι This Will Destroy You. Όντας ένα από τα πιο ανερχόμενα ονόματα στον post-rock χώρο αυτή τη στιγμή, ο κόσμος πραγματικά τους περίμενε με λαχτάρα και αυτό φάνηκε από τα κάθε άλλο παρά φειδωλά χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού τα οποία τους επιφύλασσε. Το συγκρότημα είχε κέφια και με τις αντιδράσεις του ο κόσμος τους έβαλε μάλλον ακόμα περισσότερο στο mood, με αποτέλεσμα να μας ανταμείψουν με ένα σπουδαίο set. Παίξανε κομμάτια και από τις δύο μέχρι στιγμής κυκλοφορίες τους, ενώ προσπαθήσανε να συμπεριλάβουν τα κομμάτια που ενδείκνυνται για ένα συναυλιακό περιβάλλον, αφήνοντας τις ambient περιηγήσεις τους για το στούντιο.

Ξεκινώντας λοιπόν με το “A Three-Legged Workhorse”, με το οποίο αρχίζει και το τελευταίο τους ομότιτλο album, κατάφεραν να μας ξεσηκώσουν με την πρώτη και δεν σταμάτησαν να το κάνουν σε καμία στιγμή της συναυλίας. “Threads”, “I Believe in Your Victory”, “The World is Our _____”, “Quiet” και “Burial On The Presidio Banks”, όλα μας κράτησαν καλή συντροφιά για την επόμενη μίαμιση ώρα περίπου, οπότε και το συγκρότημα αποφάσισε να μας καληνυχτήσει. Μετά από συνεχόμενο και ασταμάτητο χειροκρότημα από το κοινό για τα επόμενα δύο (χωρίς υπερβολή) λεπτά, οι This Will Destroy You αποφάσισαν να μας χαρίσουν ένα τελευταίο κομμάτι. Μπορεί να έχουμε βαρεθεί να το βλέπουμε θα μου πείτε αυτό σε συναυλίες, με τη στιγμή του encore να έχει καταντήσει ένα αναγκαίο κακό πλέον, αλλά στο συγκεκριμένο live το συγκρότημα έδειχνε να το κάνει πραγματικά με την καρδιά του. Γύρισαν λοιπόν στις θέσεις τους για να κλείσουν την βραδιά με το “There Are Some Remedies Worse Than The Disease”, το οποίο έκλεινε το ντεμπούτο τους EP “Young Mountain” και που κατάφερε να ενθουσιάσει άπαντες παρόντες, κλείνοντας ένα πραγματικά καταπληκτικό βράδυ. Τα μέλη της μπάντας έμειναν μάλιστα μετά στο χώρο του An, συνομιλώντας με το κοινό και δείχνοντας πραγματικά ενθουσιασμένοι από την αποδοχή του κόσμου.

Όσοι βρεθήκατε λοιπόν το βράδυ της Πέμπτης στο Αn, γνωρίζετε ήδη ότι παρακολουθήσαμε όλοι ένα από τα καλύτερα post-rock σχήματα του σήμερα στην ίσως καλύτερη και πιο δημιουργική τους φάση ως τώρα. Οι They Will Destroy You did destroy us!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured