Ξεκίνημα της χρονιάς για τη Ntrop με μια βραδιά αφιερωμένη στον χορό και μ’ ένα line-up 4 ονoμάτων που έχουν όλα τους απασχολήσει τα decks και dancefloors της Αθήνας (αλλά και της υπόλοιπης χώρας) τα τελευταία χρόνια. Άφιξη λοιπόν από νωρίς (μόλις στη 1) στον χώρο του 6 D.O.G.S. και απλά αφήνουμε τη μουσική να μας περικυκλώσει, από το –να το σημειώσουμε– πολύ ανανεωμένο ηχοσύστημα του μαγαζιού. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έπεσε προφανώς χρήμα στον συγκεκριμένο τομέα και η διαφορά με προηγούμενες χρονιές έγινε αισθητή.

Το ζέσταμά μας ανέλαβε ο Jay Loot (από τους Loot DJs), με διάθεση ανάλαφρη, house-y και funky. Μπορεί ο χώρος να είχε μόλις αρχίσει να μαζεύει κόσμο, μα με το πέρασμα της ώρας συνειδητοποιούσες πως δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος καλύτερο warm-up σετ. Μελωδίες ευχάριστες στο αυτί, σε αφήναν να ανταλλάξεις δυο κουβέντες με την παρέα σου προτού ξεκινήσουν τα πιό «βαρβάτα» ακούσματα –αλλά και σε βάζανε διακριτικά σε διάθεση λικνίσματος και γενικότερης γκρούβας.

Συνέχεια με τον Felizol, ο οποίος είχε υποσχεθεί (με βάση το δελτίο τύπου) ένα «deep house-acid live» και χοντρικά αυτό παρέδωσε, πλην το σετ του δεν περιοριζόταν σε μουσικά στεγανά και άλλαζε διαθέσεις και ηχητικό προορισμό συνεχώς. Τα παραμορφωμένα φωνητικά τα οποία «φόραγε» πάνω από τα beats & bleeps του στις αρχές της εμφάνισής του δώσανε έναν διαφορετικό τόνο, ενώ σε γενικές γραμμές αυτή ήταν η λιγότερο χορευτική στιγμή της βραδιάς: στόχευε περισσότερο σε μια καλλιτεχνική περφόρμανς και όχι τόσο στο άμεσο σφυροκόπημα των αυτιών και στον ξέφρενο ρυθμό επί της πίστας.

Segka_2

Τη σκυτάλη στο 4Χ100 της Παρασκευής παρέλαβε κατόπιν ο Pan από την ομάδα που μας φέρνει κάθε χρόνο το ΕνTechno festival και η διάθεση άλλαξε άρδην. Η καλλιτεχνική πρόταση δεν αποτελούσε πλέον το ζητούμενο και το μόνο που είχε σημασία ήταν να κουνηθούν όσο περισσότερα ζευγάρια πόδια μπορούσαν! Κάτι που ο Pan κατάφερε με χαρακτηριστική άνεση, καθώς το progressive anything σετ του «ξερνούσε» από τα ηχεία αδρεναλίνη και ρυθμούς που έπρεπε να είσαι κλινικά νεκρός για να μην σε βάλουν σε διάθεση εφίδρωσης. Πριν ξεκινήσει η συναυλία είχα πει σε γνωστούς πως αυτό το σετ ήθελα να δω περισσότερο από όλα –μιας και τις δύο προηγούμενες φορές που είχα παρακολουθήσει τον Pan με είχε εντυπωσιάσει. 3 στα 3 δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σύμπτωση, οπότε γίνομαι follower στις εμφανίσεις του και προχωράω στο επόμενο...

Segka_3

Leon Segka ή L-Segka για εμάς τους πιο παλιούς, γνωστότατο όνομα πίσω από τα εγχώρια decks εδώ και πολλά χρόνια, πλέον και ηγήτωρ (όπως θα έλεγε κι ένας φίλος των ερπυστριών) των Joalz. Εισαγωγή με σκοτεινές διαθέσεις και με τον βερολινέζικο αέρα να κάνει αισθητή την παρουσία του στο 6 D.O.G.S. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα, ενώ στο πρώτο «πριονωτό» ηχητικό εφέ οι επευφημίες ήταν ακαριαίες. Στην αρχή υπήρξαν κάποια θέματα στις αλλαγές, το γενικότερο όμως αίσθημα της μουσικής ροής σε έκανε αδιάφορο για αυτά, καθώς τον σκοπό του τον είχε πετύχει ο Segka. Να δημιουργήσει δηλαδή ένα ατμοσφαιρικό techno σκηνικό το οποίο σου έδινε άπλετες αφορμές για να βυθιστείς στον κόσμο του –έναν κόσμο γεμάτο έντονα μπάσα, στακάτους ρυθμούς και παγωμένο αίσθημα.

Segka_4

Απόλυτα επιτυχημένη επομένως η βραδιά που μας χάρισε η Ntrop την Παρασκευή στο 6 D.O.G.S. Αν συνεχίσει έτσι για το υπόλοιπο της χρονιάς, τότε μάλλον θα μας αναγκάσει να πιάνουμε θέση στα dancfloors αρκετά συχνά. Σφάλμα λοιπόν που δεν είχα πάει σε ανάλογη θεματική βραδιά τους πριν κάνα-δυο χρόνια στο Cavo Paradiso όπως μου (και μας) αποδείξανε.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured