Είχα πραγματικά μεγάλη περιέργεια να παρακολουθήσω τη Φωτεινή Δάρρα να τραγουδάει ζωντανά. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για μια πολύ όμορφη παρουσία –από τις πιο εντυπωσιακές, οφείλω να ομολογήσω– αλλά κυρίως γιατί, ενώ είναι καλή τραγουδίστρια, αρκετές φορές στις δισκογραφικές της δουλειές η ερμηνεία της μοιάζει να πάσχει. Αίσθηση που τελικά επιβεβαίωσα και το βράδυ της Δευτέρας στο Κηποθέατρο Παπάγου, όπου η Δάρρα ολοκλήρωσε την καλοκαιρινή της περιοδεία Νύχτες Στο Φως.
 
Ας ξεκινήσω, όμως, με μία σημαντική παραδοχή: η Φωτεινή Δάρρα έχει καλή, σωστή φωνή, με όμορφη χροιά και με πολλές δυνατότητες. Ωστόσο, σε πολλά σημεία των ερμηνειών της δείχνει έναν υπερβάλλοντα ζήλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί μέχρι και υπερφίαλη. Χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα από τη βραδιά στου Παπάγου στάθηκαν το εναρκτήριο “Rolling In The Deep”, το “Show Must Go On” και το “Παίξε Με Στα Χέρια Σου Σαν Σφαίρα”. Ήταν δε τόσο έντονη η προσπάθειά της να εντυπωσιάσει σοουλάροντας ή ροκάροντας (αντίστοιχα), ώστε στο τέλος οδηγήθηκε σε επικίνδυνες ερμηνευτικές ακροβασίες, ακόμα και σε κάποιες ακρότητες. Αντίθετα, σε επιλογές όπως το “Beautiful Maria Of My Soul” ή στα δικά της τραγούδια (π.χ. “Φεύγα”, “Στου Καιρού Τη Ζυγαριά”, “Στάλσιμο”) ακούσαμε ένα σαφώς πιο ισορροπημένο και όμορφο αποτέλεσμα. Ίσως τελικά πρέπει να προσαρμόζει την ερμηνεία στα δικά της δεδομένα και όχι να προσπαθεί η ίδια να υποδυθεί κάτι που δεν είναι.

Darra_2

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας αποτέλεσε νομίζω και την επιβεβαίωση της προηγούμενης παρατήρησης. Τραγουδώντας λαϊκά κομμάτια από την πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά Του Έρωτα Και Της Αμαρτίας (“Αγόρι Μου”, “Σε Βλέπω Στο Ποτήρι Μου”, “Συ Μου Χάραξες Πορεία”), η Δάρρα τα προσέγγισε με διάθεση να θυμίσει τις παλιές ερμηνεύτριες ή μάλλον να προσπαθήσει να φανεί αντάξια συνεχίστριά τους. Κάτι τέτοιο, όμως –πέραν του ότι απαιτεί δεινότητα την οποία δεν δείχνει (ακόμα τουλάχιστον) να διαθέτει– είναι σχεδόν ακατόρθωτο για μια τραγουδίστρια που δεν διαθέτει ιδιαίτερη λαϊκή χροιά. Ερμηνευτικά δηλαδή η Δάρρα πατάει κυρίως στο ελαφρό τραγούδι, με κάποιες επιπρόσθετες λυρικές αναφορές. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν δικαιούται να ανοιχτεί σε ένα διαφορετικό ρεπερτόριο. Θα πρέπει όμως να το δουλέψει περισσότερο και κυρίως να πετύχει να προσαρμόσει τα συγκεκριμένα τραγούδια στο δικό της ύφος.

Darra_3
 
Ανεξάρτητα πάντως από τις ενστάσεις, ο κόσμος που σχεδόν γέμισε το θέατρο την προηγούμενη Δευτέρα έδειξε να περνάει καλά και να ψυχαγωγείται. Και γιατί όχι, άλλωστε; Πέρασε μια πανέμορφη βραδιά με πανσέληνο, με μία από τις πιο συζητημένες νέες ερμηνεύτριες και μ’ ένα αρκετά ενδιαφέρον set list, όπου περιλήφθηκαν εκλογές από Amy Winehouse μέχρι Διονύση Σαββόπουλο και από Φοίβο Δεληβοριά μέχρι Βίκυ Μοσχολιού.

Darra_4


:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured