Φωτογραφίες: OlgaK.

Μετά την επανασύνδεση των Last Drive, η επαναδραστηριοποίηση των Panx Romana αποτελεί τη δεύτερη ευχάριστη έκπληξη για την ελληνική σκηνή. Φυσικά και διάλεξαν την κατάλληλη στιγμή, γιατί ως ένα από τα πλέον πολιτικά (και όχι απλά πολιτικοποιημένα) συγκροτήματα της χώρας μας, ο λόγος και η φωνή τους μας είναι περισσότερο απαραίτητα από οποιαδήποτε άλλη χρονική συγκυρία.

Το πόσο σημαντικοί είναι οι Panx Romana φάνηκε και από την απίστευτη προσέλευση του κοινού το βράδυ του Σαββάτου. Στις 22:15 το AnClub ήταν γεμάτο, ενώ στην είσοδο υπήρχε μια τεράστια ουρά, η οποία μας έκανε να σκεφτούμε ότι το γκρουπ θα μπορούσε να έχει γεμίσει κι έναν ακόμα μεγαλύτερο χώρο. Όμως το συγκεκριμένο μαγαζί έχει μια συναισθηματική σημασία για τους Panx Romana, καθώς εκεί έδωσαν κάποια από τα πιο δυναμικά live τους πριν πάρουν την απόφαση να σταματήσουν –και βέβαια τους φάνηκε απόλυτα φυσικό να συνεχίσουν από εκεί όπου σταμάτησαν, έντεκα χρόνια πριν.

Οι διαφορές ανάμεσα στους Panx Romana του τότε από τους Panx Romana του σήμερα είναι τα νέα τραγούδια τα οποία παρουσίασαν. Γιατί, κατά τα άλλα, συνεχίζουν λες και ήταν χτες που πήραν την απόφαση να σταματήσουν. Το πάθος και η πίστη στα ιδανικά τους είναι εδώ, ίδια και απαράλλαχτα, η αγάπη τους για τη Ζωή και την Ελευθερία ακόμα ζωντανή και η φλόγα που καίει στις ψυχές τους δυνατή όσο ποτέ. Στον παλμό της συναυλίας απαραίτητο συστατικό υπήρξε το μέγα πλήθος των νέων παιδιών, το οποίο τραγουδούσε όλους τους στίχους δυνατότερα και από το συγκρότημα –παρότι οι περισσότεροι πήγαιναν ακόμα στο δημοτικό πριν μια δεκαετία. Στα “Ράδιο Κατάληψη”, “Rock ‘N’ Roll Βοήθειες”, “Συναγερμός”, “Διακοπές Στο Χακί”, και στη διασκευή του “California Uber Alles” έγινε ο μεγάλος χαμός: pogoing και crowdsurfing, αντικρατικά (ΜΠΙΠ–Γουρούνια–Δολοφόνοι, Να Καεί Το Μπουρδέλο η ΜΠΙΠ) και  αντιφασιστικά συνθήματα (ΜΠΙΠ Κουφάλες Ερχονται Κρεμάλες) έπεφταν συνεχώς και σταματούσαν μόνο όταν ξεκινούσαν τα τραγούδια.

Μετά το τέλος της συναυλίας, χαρούμενοι όσο και ανακουφισμένοι, βγήκαμε από το εκρηκτικό live στρίψαμε στην Μπόταση και πέσαμε επάνω σε σπορ αυτοκίνητο που καιγόταν εκείνη τη στιγμή… Η Νέα Εποχή ξεκινάει ΤΩΡΑ.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured