Σε λίγες μέρες, την ερχόμενη Κυριακή στις 21 Νοεμβρίου στο Fuzz, θα διεξαχθεί το πρώτο Swing Thing: ένα φεστιβάλ ντυμένο με τη μουσική και τα πολύχρωμα κοστούμια των 1940s και των 1950s. Τίποτε άλλο από εκρηκτικό swing, βέβαια, με εξέχοντες καλεσμένους τους κορυφαίους του είδους Royal Crown Revue, που το ευρύ κοινό θυμάται ως τη μπάντα στην ταινία Η Μάσκα, στους ρυθμούς της οποίας εκτελούσαν τα εξωφρενικά τους χορευτικά ο Τζιμ Κάρεϊ με την Κάμερον Ντιάζ. Λίγο πριν την άφιξή τους στην Αθήνα, ρωτήσαμε λοιπόν κάποια πράγματα τον τραγουδιστή τους, Eddie Nickols…

Ο ήχος σας συνδυάζει αρκετά είδη μουσικής. Πώς θα περιγράφατε εσείς αυτό που παίζουν οι Royal Crown Revue;

Θα έλεγα πως πρόκειται για έναν συνδυασμό από διάφορα κλασικά αμερικάνικα στυλ –όπως το rock ‘n’ roll, το swing, το R‘n’B και η pop, όλα όμως ειδωμένα μέσα από το φάσμα της jazz.

Στο παρελθόν κάποια μέλη σας έπαιζαν σε ska και punk συγκροτήματα. Με ένα τέτοιο παρελθόν πώς φτάσατε στον ήχο των Royal Crown Revue;

Λοιπόν, ήταν απλά θέμα εξέλιξης και αναζήτησης! Εγώ ας πούμε από παλιά είχα μια έλξη προς το ρετρό στοιχείο και οι πρώτοι άνθρωποι με τους οποίους έπαιξα μαζί είχαν βαθιά μέσα τους την ανάγκη για εξερεύνηση στη μουσική, παρότι βρίσκονταν σε ένα punk συγκρότημα.

Πώς γράφουν και ενορχηστρώνουν οι Royal Crown Revue τη μουσική τους;

Η δημιουργία της μουσικής μας γίνεται με διάφορους τρόπους. Συνήθως έχω μια ιδέα για ένα τραγούδι –μπορεί να είναι κάποιοι στίχοι ή κάποια μελωδία. Τη δουλεύω αρχικά όσο μπορώ και στη συνέχεια μπαίνουν στο παιχνίδι και οι υπόλοιποι με τις ιδέες τους, για να έχει έτσι η ενορχήστρωση και το τραγούδι τη σφραγίδα του συγκροτήματος και όχι κάποιου μεμονωμένου μέλους. Στη συνέχεια, παίζοντας στις πρόβες, λέμε «αυτό το σημείο είναι καλό» ή «αυτό είναι χάλια» και καταλήγουμε σε ό,τι αρέσει σε όλους μας!

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει στις δεκαετίες του 1940 και του 1950;

Οι γυναίκες!!! Δεν τις «φτιάχνουν» πια όπως τότε. Πλάκα κάνω! (ίσως και όχι). Η αλήθεια είναι πως μας εμπνέει το στυλ, η μουσική, τα ιδανικά και η ελπίδα για το μέλλον. Η Αμερική ήταν πιο ελκυστική τότε. Άλλωστε και τι δεν ήταν ωραίο από την εποχή εκείνη; Εκτός βέβαια από τον πόλεμο και τον φανατισμό.

Τι ρόλο παίζει το ντύσιμο και η εμφάνιση γενικότερα στους Royal Crown Revue;

Εγώ προσωπικά αυτό το στυλ έχω και στην καθημερινότητά μου. Το ντύσιμο είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, γιατί έτσι δείχνουμε στους άλλους ποιοι είμαστε.

Θα θέλατε να μας αναφέρετε κάποιους από τους καλλιτέχνες οι οποίοι σας έχουν επηρεάσει;

Ο Frank Sinatra, ο Chet Baker, ο Sam Butera, ο Marlon Brando, ο Gene Vincent, ο Robert Gordon, ο Louis Prima, ο Dean Martin, ο Robert Mitchum, ο Roy Orbison και διάφοροι μεγάλοι παλιοί κωμικοί.

Έχετε ποτέ συμμετάσχει σε κάποια κινηματογραφική παραγωγή;

Έχω συμμετάσχει σε κάποιες ταινίες μικρού μήκους του ανεξάρτητου κινηματογράφου, ενώ οι Royal Crown Revue σε κάποιες ταινίες του Χόλιγουντ, όπως το The Mask (σ.σ.: είναι αυτοί που παίζουν το “Hey Pachuco”, με το οποίο κάνουν τα εξωφρενικά χορευτικά ο Jim Carrey και η Cameron Diaz).

Τι είναι οι Jazz Jury για τους Royal Crown Revue;

Οι Jazz Jury ήταν ένα παράλληλο project που είχαμε εγώ και ο σαξοφωνίστας Mando Dorame. Τώρα πια δεν σημαίνει κάτι ως όνομα, είναι μόνο ένα παλιό «αστείο». Και ίσως ένα παρατσούκλι για μελλοντική χρήση.

«It don’t mean a thing (if it ain’t got that swing)». Τι σημασία έχει για σας ο θρυλικός αυτός στίχος του Duke Ellington;

Αυτό που κάνεις, απλά καν’ το με στυλ!!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το πρώτο μας άλμπουμ με χριστουγεννιάτικο υλικό. Θα το βρείτε και στη συναυλία στην Αθήνα. Επίσης σχεδιάζουμε έναν νέο δίσκο για την ερχόμενη άνοιξη.

Τι έχετε να πείτε προς το ελληνικό κοινό, ενόψει του Swing Thing φεστιβάλ την Κυριακή;

Let’s swing! Ανυπομονώ να βρεθούμε στην Αθήνα!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή