Το indie art rock τρίο από το Κάρντιφ της Ουαλίας διαθέτει μπόλικο χιούμορ, και απ’ ότι φαίνεται –για καλό δικό τους, και δικό μας φυσικά– δεν παίρνουν τους εαυτούς τους πολύ στα σοβαρά. Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο θα συμβεί στην παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας, την Τετάρτη στις 10 Νοεμβρίου στο 6 D.O.G.S., όπου θα μας… Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια!

Παρακαλώ συστηθείτε, με ένα σύντομο βιογραφικό, σε περίπτωση που ορισμένοι από τους αναγνώστες μας αγνοούν την ύπαρξή σας.

Ζούμε στο Κάρντιφ, είμαστε τρεις, συναντηθήκαμε στη Σχολή Καλών Τεχνών, κάνουμε περίεργους, θορυβώδεις δίσκους και φοράμε ρούχα από φυσικές ίνες.

Στις 8 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διάρκειας ενός μηνός μίνι περιοδεία σας, ως support σχήμα στους Archie Bronson Outfit. Στην Ελλάδα, ωστόσο, θα είστε headliners. Τι πρέπει να περιμένουμε;

Δεν έχουμε ξαναπαίξει στην Ελλάδα, οπότε δεν είμαστε σίγουροι τι θα συναντήσουμε… Τι να περιμένουμε από εσάς; Θα σας παίξουμε θορυβώδες art rock. Ίσως σας προμηθεύσουμε λίγα τσιγάρα και λουλούδια!

Έχετε ήδη παίξει ζωντανά σ’ ένα δάσος, πάνω σ’ ένα βουνό, σε μια κουζίνα και σ’ ένα θέατρο! Σκεφτόσαστε να παίξετε υποβρυχίως κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον;

Α, πάρα πολύ επικίνδυνο… Πηγαίνουμε για μπάνιο σε λίμνες κατά τη διάρκεια της τουρνέ, και ο James (drums) φοβάται πολύ να κολυμπήσει! Οπότε θα είμαστε ντουέτο και θα υπολειπόμαστε στον ρυθμό… Συν ότι ο ηλεκτρισμός στο νερό κάνει κακό στα ψάρια…

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στο ντεμπούτο σας και στο Love On An Oil Rig; Και τι γίνεται με τον 3ο σας δίσκο;

Το Love On An Oil Rig είναι καλύτερο άλμπουμ, πιο περίεργο και σκοτεινότερο, και σ’ αυτό υπάρχει το αγαπημένο μου τραγούδι, το “Parrot”. Ο επόμενός μας δίσκος είναι ακόμα πιο περίεργος, σκοτεινότερος και καλύτερος. Νομίζουμε ότι έχουμε βρει αυτό που αποζητούσαμε (για εμπορική αυτοκτονία) μέσα από ενδιαφέροντα, καλά τραγούδια. Παραμένουν ακόμα τρίλεπτα, με hooks και χορωδιακά φωνητικά, αλλά έχουν περισσότερο groove… Μια αποκρουστική λέξη, αλλά μάλλον ταιριάζει! Είναι ακόμα μινιμαλιστικό art rock, και ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, ακούγεται σούπερ!

Ποιά είναι η πιο περίεργη εμπειρία από τότε που σχηματιστήκατε;

Τα κορίτσια σε ένα συγκρότημα πάντα προσελκύουν περίεργους μεσήλικες (σ.σ.: middle-age odd-balls, για την ακρίβεια έγραψαν), οπότε θα πρέπει να ρωτήσετε εκείνη (Louise) ή τον σύμβουλό της.

Τι συμβαίνει αυτήν την περίοδο με την underground σκηνή του Κάρντιφ; Κάτι ενδιαφέρον για να το προσέξουμε;

Στο Κάρντιφ συμβαίνουν πολλά –το emo έχει μεγάλη πέραση εδώ. Αν είσαι 14 και μισείς τους γονείς σου, υπάρχουν 20 τόνοι από emo rock για να σκοτώσεις τον εαυτό σου. Δεν είναι Λος Άντζελες ή Βερολίνο, αλλά είναι μία μικρή πόλη με αρκετά πράγματα να συμβαίνουν. Οι Future Of The Left, Gindrinker, Joy Of Sex κι εμείς, είναι μπάντες οι οποίες μας αρέσουν!

Δώστε μας τρεις καλούς λόγους για ν’ ακούσει κάποιος τη μουσική σας…

Θα χρειαστεί μονάχα 34 λεπτά, γιατί είναι το σωστό πράγμα που πρέπει κάποιος να κάνει, και είναι πολύ πιο συνοπτική από ένα b-side των Florence And The Machine.

Desert Island δίσκοι, βιβλία και ταινίες;

Τραγούδι: “Everybody's Gotta Live”, Arthur Lee

Βιβλίο: Short Stories, H. G. Wells

Ταινία: McCabe & Miss Miller, Robert Altman

Αισθανθείτε ελεύθερα και τελειώστε τη συνέντευξη μ’ ένα δικό σας μήνυμα προς το ελληνικό κοινό…

«Μία επανάσταση δεν μπορεί ούτε να δημιουργηθεί, ούτε να τη σταματήσεις. Το μόνο που μπορεί να γίνει, για ένα από τα πολλά παιδιά της, να δώσει μία κατεύθυνση για χαρά από νίκες».

Ναπολέων Βοναπάρτης

Με άλλα λόγια, αγοράστε τα CD και τα μπλουζάκια μας, και σας παρακαλούμε να μας χειροκροτήσετε δυνατά την Τετάρτη στο 6 D.O.G.S.!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured