WEFUNK ονομάζεται ένα από τα διασημότερα funk και hip hop ραδιοφωνικά σόου από τον Καναδά με ακροατές και interaction σε όλο τον κόσμο! Από το 1996 που πρωτοξεκίνησε από τους Professor Groove και DJ Static σαν κολεγιακό ραδιοφωνικό σόου, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη διαδικτυακή εκπομπή –με πάνω από 10.000 ξεχωριστούς ακροατές κάθε φορά και μεγάλη επιρροή στον κόσμο της urban μουσικής. Το website τους από μόνο του αποτελεί μοναδικό θησαυρό για τους απανταχού μουσικόφιλους, με πάνω από 300 αρχειακές εκπομπές να ακούσεις και τις ανάλογες playlists διαθέσιμες για όλους.

Το σόου είναι μία γέφυρα του χθες με το σήμερα, παίζοντας χαμένα μουσικά διαμάντια αλλά και κομμάτια από νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες. Έχει βραβευτεί πολλές φορές σαν ένα από τα καλύτερα ραδιοφωνικά σόου του είδους, ενώ μεγάλοι fans δηλώνουν, μεταξύ άλλων, θρυλικά ονόματα της hip hop όπως Kool Herc, Public Enemy, Lords Of The Underground, Cold Crush Brothers, T La Rock…

Οι DJ Static και Professor Groove θα επισκεφτούν την Αθήνα αυτή την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στο Κ44, με δωρεάν είσοδο και με την υποστήριξη του Platform. Με την ευκαιρία, ο DJ Statik μιλάει στο Avopolis, λίγο πριν προσγειωθούν στην Αθήνα…


Αθήνα! Πώς νιώθετε που παίζετε για πρώτη φορά στα μέρη μας, μετά από εννιά ευρωπαϊκές περιοδείες;

Ενθουσιασμένοι! Θα είναι σίγουρα το πιο ζεστό μέρος της περιοδείας! Αλλά σοβαρά τώρα, περιμένουμε πώς και πώς να συναντήσουμε τους ανθρώπους της Αθήνας και να δούμε και λίγο τα μέρη και την ιστορία της όσο προλάβουμε.

Το καλύτερο μέρος της περιοδείας μέχρι στιγμής;

Κάθε μέρος έχει τη γοητεία του!

Ακόμα έχετε το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό πηγαίνοντας στο σόου, όπως και τα πρώτα χρόνια;

Όσο ποτέ! Όταν ξεκινούσαμε ήμασταν απλά δύο φοιτητές οι οποίοι τρέχαμε ένα τοπικό ραδιοφωνικό σόου. Το προφίλ του WEFUNK σόου έχει μεγαλώσει πολύ από τότε. Μας ακούνε χιλιάδες από όλο τον κόσμο. Αυτό μας δίνει κίνητρο να συνεχίζουμε κάθε βδομάδα με ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Ακούγατε ανάλογα σόου όταν ξεκινούσατε;

Και οι δυο μας ακούγαμε κολεγιακό ραδιόφωνο από μικροί. Επειδή δεν είναι εμπορικό ραδιόφωνο, μπορεί να παίξει ό,τι θέλει ο κάθε παραγωγός με ελευθερία επιλογής (και όχι απλά τις επιτυχίες). Έτσι εγώ και ο Professor Groove μάθαμε για το funk και τη hip hop μουσική.

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα στο να έχετε το δικό σας ραδιοφωνικό σόου;

Κρατάει το πάθος μας για τη μουσική ζωντανό! Πολλοί άνθρωποι ασχολούνται πολύ με τη μουσική όταν είναι νέοι, αλλά μετά τα 25 αρχίζουν άλλες υποχρεώσεις. Σαν DJs ασχολούμαστε με νέες μουσικές ακόμα και στα καλά τριάντα μας!

Ήταν μεγάλη στιγμή όταν γιορτάσαμε το 500ο μας σόου! Το στούντιο ήταν γεμάτο φίλους και μουσικούς guests. Έδειξε πόσο σημαντικό ήταν που φτάσαμε ως εκεί…

Έχετε τη μουσική ως κύρια απασχόληση;

Όχι, ο Professor Groove είναι γιατρός και εγώ λογιστής.

Πώς βλέπετε το hip hop και τη γενικότερη urban σκηνή στο 2010; Ακόμα βγαίνουν καλά άλμπουμ;

Υπάρχουν περισσότεροι καλλιτέχνες από ποτέ, έτσι σίγουρα βρίσκεις καλή μουσική παντού. Το ίντερνετ αποτελεί σπουδαίο εργαλείο για να ψάξεις και να επικοινωνήσεις κατευθείαν με τον καλλιτέχνη.

Μερικοί από αυτούς τους νέους καλλιτέχνες οι οποίοι γράφουν καλή μουσική;

HIP HOP:

Jay Electronica (http://www.myspace.com/jayelectronica)

Oddissee (http://www.myspace.com/oddisee720)

Narcycist (http://www.myspace.com/euphrates)

FUNK:

Orgone http://www.myspace.com/orgone

DeRobert & The Half-Truths http://www.myspace.com/gedsoulrecords

Haggis Horns http://www.myspace.com/thehaggishorns

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured