φωτογραφίες: Γιάννης Σούλης (1), Πηνελόπη Γερασίμου (3,4)

Πώς προέκυψε η δισκογραφική σας συνεργασία με τον Γιάννη Αναστασάκη, που έδωσε το HORSELOVERFAT; Ήταν αποτέλεσμα των κατά καιρούς συμπράξεών σας επί σκηνής;
 
Πολύ σωστά! Η πρώτη κοινή μας δισκογραφική δουλειά με τον Γιάννη Αναστασάκη –γιατί πιστεύω ότι το υλικό εξελίσσεται και μπορεί να υπάρχει και συνέχεια– είναι το αποτέλεσμα των εμφανίσεών μας σε Ελλάδα και Κύπρο τα τελευταία 5 χρόνια, υπό τον τίτλο «Shifting Realities» (Εναλλακτικές Πραγματικότητες). Στις εμφανίσεις αυτές ακούγονταν 3 μικρές ιστορίες από τον κόσμο του Horselover fat, το alter ego του Philip K. Dick (Horselover = Φίλ-ιππος = Philip, Dick στη γερμανική = Fat): η ιστορία μιας φανατικής θαυμάστριας του John Lennon αφού πληροφορείται τον θάνατό του, ενός οικονομικού μετανάστη στο Λος Άντζελες την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και μιας Αράχνης.    

Πώς επηρέασε τη σύλληψη του δίσκου αυτού ο Philip K. Dick;

Οι μικρές αυτές ιστορίες μας βοήθησαν ώστε να αποκτήσει φόρμα το υλικό. Ήταν δηλαδή μια αφορμή για παίξιμο. Και «ήρθε ο καιρός τους», όπως λέμε, να ακουστούν. Πάντα ήταν εκεί και η μουσική τους έδινε χώρο.

86ddRl_2.jpg

Ποια είναι τα «εργαλεία» που δίνουν τα ηλεκτρονικά μέσα στον αυτοσχεδιασμό, έναντι των φυσικών οργάνων;

Δεν υπάρχει μεγάλη σημασία σ’ αυτή τη διαφορά. Όλα περνάνε μέσα από κυκλώματα, από διάφορες τεχνολογικές και άλλου είδους επινοήσεις, για να δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο ψυχοακουστικό φαινόμενο. Για να  «σχεδιάζουμε-εαυτόν». Ο καθένας πορεύεται –κυριολεκτικά– με τα μέσα που τον επέλεξαν.

To "Arachni" αποτελεί σχεδόν παραλλαγή σε θέμα του "When I Am Laid Ιn Earth", από την όπερα του Henry Purcell Διδώ Και Αινείας. Πώς έδεσε θεματικά με τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου;

Η ιστορία της αράχνης, «μια μικρή  τραγωδία της ζωής», συνδέεται με την ιστορία ενός τραγικού έρωτα. Είναι η μόνη διασκευή του δίσκου –από μπαρόκ σε μια contemporary rock παραλλαγή. Άρεσε πολύ στον Γιάννη και έτσι ενσωματώθηκε με το σύγχρονο υλικό. Είναι πράγματι ένα κομμάτι του 17ου αιώνα. Εντούτοις το αναπαράγουμε με ένα είδος μοιραίας αδιαφορίας ως προς αυτό.

86ddRl_3.jpg

Ποια είναι για σας η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτει το HORSELOVERFAT στη μεταφορά του σε μια ζωντανή συνθήκη;
   
Σε κάθε live, η πρόκληση είναι ίδια: go for it.

Πώς είναι αλήθεια να δημιουργείς στην Αθήνα, στις εκπνοές του 2018;

Η Αθήνα είναι μια πόλη ανοιχτή. Η θέα της Ακρόπολης κάνει καλό στο σώμα. Είναι χάος, αλλά το χάος αυτοοργανώνεται. 

86ddRl_4.jpg

Έχετε συνεργαστεί και εσείς, αλλά και ο Γιάννης Αναστασάκης, με πληθώρα καλλιτεχνών που συνθέτουν το πλαίσιο της σύγχρονης μουσικής διανόησης στην Ελλάδα. Υπάρχουν ονόματα με τα οποία θα θέλατε να συμπράξετε και δεν έχει προκύψει;

Κάνουμε πράγματα και συνεργασίες που κάποια χρόνια πριν ούτε τα  φανταζόμασταν. Ε, αυτό συνεχίζεται.  

Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε στο άμεσο μέλλον, μετά το live της Τρίτης 6/11 στο Six d.o.g.s.;
 
Ξεκινάμε το πρώτο μέρος της περιοδείας στη βόρειο Ελλάδα, 8 με 13 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα,

Πεμπτη 8/11: Λαμία (Τρυποκάρυδος)
Παρασκευη 9/11: Σέρρες (Καφέ Αμάν)
Κυριακη 11/11: Θεσσαλονίκη (Ύψιλον)
Δευτέρα 12/11: Φλώρινα (Σκίουρος)
Τρίτη 13/11: Βόλος (Καλειδοσκόπιο)

Επίσης θα κάνουμε άλλη μία παρουσίαση στο ZOO (Χαλάνδρι) στις 19 Δεκεμβρίου, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019 θα παίξουμε και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με καλεσμένους τη Σαβίνα Γιαννάτου και το Νίκο Σιδηροκαστρίτη. Τον Φεβρουάριο, επίσης, θα κάνουμε και μια δεύτερη μικρή περιοδεία σε Ιωάννινα, Πάτρα και Κέρκυρα.
 
Πληροφορίες/παραγγελία του CD/LP: https://jannisanastasakis.com/news/horseloverfat/ 

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

{youtube}K59MJVhCcUw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή