Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους frontmen όλων των εποχών και μαζί με τους Queen άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο μουσικό στερέωμα του Ηνωμένου Βασιλείου και της rock μουσικής παγκοσμίως. Από τα εμβληματικά "Bohemian Rhapsody","We Are the Champions", "Don't Stop Me Now" και "Crazy Little Thing Called Love", μέχρι τη συμμετοχή του στο Live Aid του 1985 με τη μπάντα του και την επιτυχημένη solo δισκογραφία του, ο Freddie Mercury υπήρξε μια από τις πιο ταλαντούχες μορφές που πέρασαν ποτέ από την ποπ κουλτούρα, παρά τη σύντομη ζωή του που διακόπηκε από το AIDS σε ηλικία μόλις 45 ετών.  

Pixel

Με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel Freddie Mercury: Σκιές Στο Φως από τις εκδόσεις Οξύ Comics, το Avopolis εξερευνά μερικά facts που ίσως δεν γνωρίζατε για τον ταλαντούχο frontman των Queen, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο φως στις άγνωστες πτυχές της ζωής του πιο αγαπητού τραγουδιστή του 20ου αιώνα.

Υπήρξε ένας εκπληκτικός boxer

Μπορεί κατά τα παιδικά του χρόνια στην Ινδία ο Mercury να ήταν καλός στο ping pong και να έπαιζε συστηματικά τένις, το μεγάλο του αθλητικό ταλέντο εντοπιζόταν ωστόσο στο ring του box, στο οποίο υπήρξε πρωταθλητής. Ο ίδιος απολάμβανε επίσης να παρακολουθεί rugby, παρόλο που δεν το εξάσκησε ποτέ.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως μεταφορέας αποσκευών στο αεροδρόμιο του Heathrow

Πριν γίνει επαγγελματίας μουσικός, ο Freddie Mercury ξεκίνησε να δουλεύει στο αεροδρόμιο του Heathrow ως μεταφορέας αποσκευών. Το 2018, οι εργαζόμενοι του ίδιου αεροδρομίου θα τον τιμούσαν παρουσιάζοντας μια εκτέλεση του “I Want To Break Free”, χορεύοντας και χρησιμοποιώντας ως props βαλίτσες και άλλες αποσκευές.

Το trademark μικρόφωνο χωρίς βάση προέκυψε από ατύχημα

Το μικρόφωνο χωρίς βάση υπήρξε trademark των ζωντανών και μη εμφανίσεων των Queen, όμως αυτό προέκυψε στην πραγματικότητα όταν στο ξεκίνημα της καριέρας τους, η βάση του μικροφώνου του Mercury διαλύθηκε στα μέσα μιας συναυλίας τους. Εκείνος αντί να το αντικαταστήσει συνέχισε τότε να τραγουδά ακάθεκτος. Η στιγμή έχει καταγραφεί και στο biopic για τον ίδιο με τίτλο Bohemian Rhapsody.

Του είχε ζητηθεί να πρωταγωνιστήσει στο Broadway μαζί με τη Linda Ronstadt

Μπορεί ο Mercury να λάτρευε το θέατρο, το μπαλέτο και την όπερα, ποτέ δεν στόχευσε όμως να μεταπηδήσει σε κάποιο από αυτά. Έτσι όταν του ζητήθηκε να πρωταγωνιστήσει στο Broadway μαζί με τη Linda Ronstadt και στην παράσταση La Bohème, ο ίδιος αρνήθηκε ευγενικά.

Η εικαστική τέχνη επηρέασε τη μουσική του

Όταν το συγκρότημά του ηχογραφούσε το άλμπουμ Queen II το 1974, ο Mercury είχε δηλώσει ότι έγραψε το τραγούδι “The Fairy Feller’s Master-Stroke” αφού εμπνεύστηκε από έναν πίνακα που είχε δει στην Tate Gallery του Λονδίνου. «Όντας καλλιτεχνικός τύπος, ή όπως μπορείς να το πεις, πηγαίνω πολύ σε γκαλερί και είδα αυτόν τον πίνακα στην Tate από τον Richard Dadd, ο οποίος ήταν ένας βικτωριανός καλλιτέχνης που μου άρεσε. Είχα εμπνευστεί πλήρως. Έκανα πολλή έρευνα πάνω του και αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να βάλω τις λέξεις στη δική μου ομοιοκαταληξία, χρησιμοποιώντας όμως το κείμενό του, σαν να λέγαμε, για να απεικονίσω τον ίδιο τον πίνακα – αυτό που νόμιζα ότι έβλεπα σε αυτόν».

Παραλίγο να δημιουργήσει ένα supergroup με τους Elton John και Rod Stewart

Ο Freddie Mercury παραλίγο κάποτε να δημιουργήσει ένα supergroup με τους Elton John και Rod Stewart, που θα λεγόταν Hair, Nose And Teeth. Η συζήτηση είχε προκύψει μετά από κατανάλωση άφθονου κρασιού, με τα πλάνα να ναυαγούν τελικά μετά το πέρας του μεθυσιού των θρυλικών καλλιτεχνών.

Το graphic novel Freddie Mercury: Σκιές Στο Φως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ Comics σε επιμέλεια των Camilla Zhang, Tres Dean Jason Ullmeyer και Courtney Menard. Βρείτε το εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured