Φέτος λέω να ξεκινήσω να ψάχνω πώς θα πάω διακοπές στην Χαβάη. Μπορώ να βρω με 600 ευρώ αεροπορικά εισιτήρια απ΄ο,τι φαίνεται και η απόσταση είναι μόλις κάποιες χιλιάδες λεπτά. Επίσης, σίγουρα έχω 7-8 φλοράλ, τύπου χαβανέζικα πουκάμισα στην ντουλάπα μου. Είμαι παιδί των 80s και έχω μεγαλώσει με μακρινές (όχι δικιές μου, αλλά των πρωταγωνιστών στις αμερικάνικες σειρές) αναμνήσεις που περικλείουν ταξίδια σε εξωτικά μέρη και όλο το πακέτο, γενικότερα. Εκεί που όλοι είναι χαρούμενοι και όλα κυλάνε όπως πρέπει. Σε παραλαμβάνουν κυρίες, ντυμένες με τα τοπικά ενδύματα και σε ντύνουν με λουλουδοκολιέ, όλο χαρά! Αυτή είναι υποδοχή. Καλύτερη από την μάνα με το τάπερ και το ζεστό παστίτσιο. Δες το θετικά, θα σου λείψει η φροντίδα της αλλά θα γλιτώσεις συμβουλές όπως «Την ζακέτα μην ξεχάσεις!».
Θέλω να προσγειωθώ Χονολουλού έρπορτ και να πάω καρφί εκεί που οι σέρφερς αράζουν με τις κιθάρες τους και ανταλλάσσουν ερωτικές ματιές. Κατά προτίμηση, κάπου στις αρχές του 1980. Καταλαβαίνετε γιατί, δεν χρειάζεται να το αναπτύξω παραπάνω. Εκείνη ακριβώς την περίοδο πολλοί μουσικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους, παρεΐστικα, με αποτέλεσμα να προκύψουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, δισκογραφικά. Ένα από αυτά είναι το πολυπήθητο Catching a Wave του 1983 στην Kealohi Records από τους Steve & Teresa. Κιθάρα και μπάσο σε έναν μαγικό συνδυασμό pop, bossa nova και soft rock με εξαιρετικό story telling και jazz αισθητική. Λιτά και ωραία. Φωνές και ακουστικές κιθάρες που προσδίδουν την ανέμελη καθημερινότητα στο νησί.
Το πιο όμορφο track από το εν λόγω LP, είναι σαφώς το ''Catching a Wave''. Δεν θα πολυλογήσω εδώ. Ίσως στα 50 καλύτερα κομμάτια που έχω αγαπήσει στην ζωή μου. Απλά τα πράγματα. Πρώτη φορά εμφανίστηκε στην δημοφιλή σειρά συλλογών των Psychemagic και το αγάπησα από την αρχή. Μετά από αυτό, περιμέναμε 3-4 χρονάκια για την επανέκδοση, αφού η πρώτη έκδοση ακουμπάει τα 400$, όταν και αν εμφανιστεί στην πιάτσα. Άλλη μια περίπτωση δίσκου από μικρό label, χαμένου στο πουθενά, που απέκτησε φήμη σε μικρό χρονικό διάστημα. Υμνούμε και ευχαριστούμε την Aloha Got Soul Records, σε αυτό το σημείο, για την επανέκδοση που έρχεται στα τέλη του Αυγούστου και που ήδη πάει για sold out στο Bandcamp του label. Η AGS ασχολείται αποκλειστικά με τις χαμένες κυκλοφορίες της Χαβάης από τα 70s ως και τα 90s και σίγουρα αξίζει τον κόπο να την τσεκάρετε.
Μην με πάρετε στα σοβαρά, αφήστε για του χρόνου τέτοια υπερατλαντικά ταξίδια. Φέτος πετάμε χαμηλά, για κοντινούς προορισμούς, ντόπιους. Με την κατάλληλη μουσική στα ακουστικά. Come to Greece για να την βρείς που λέει και ο λαός μας.