Είναι; Πονάτε αλλά ναι, είναι. Και εξηγώ γιατί από κάτω προς τα πάνω.

Τέταρτοι, δηλαδή ντάλα καταμεσήμερο θα ανοίξουν την μέρα οι Planet of Zeus. Η ελληνική μπάντα που γεμίζει μεγάλα club και τεχνόπολες και και και. Δηλαδή που να το πεις, πως εκείνες τις δύσκολες ώρες που συνήθως κάτω από το σανίδι βρίσκονται 50 ξέμπαρκοι/ες που τρώνε ήλιο με την κουτάλα της σούπας για να πιάσουν μια θέση στο κάγκελο, θα δουν ζωντανά τον Μπάμπη και την παρέα του να τα σπάνε ως συνήθως. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει όρεξη για σεξ και βία στον Πλανήτη Δία, όμως είναι σχεδόν απίθανο να μην έχει κόσμο ήδη μαζεμένο εκείνη την ώρα. Να υπενθυμίσουμε πως οι Planet βγάζουν και δίσκο, οσονούπω και μάλιστα έσκασαν ήδη το πρώτο single, τσεκάρετε το από κάτω.

Και είμαστε μόνο στην αρχή ρε μάγκες. Η επόμενη μπάντα που θα ανέβει στην σκηνή, είναι οι Βρετανοί Loathe που αποτέλεσαν μεγάλη έκπληξη για την παρουσία στο φεστιβάλ, μιας και δεν είχα την γνώση πως τρέφουν για αυτούς συναισθήματα εδώ στην ημεδαπή. Μακάρι να σφάλω. Πάντως για την δισκάρα τους, με τίτλο Let It In and It Took Everything, σας είχα προειδοποιήσει ήδη από το 2020, μιας και υπήρχε στην λίστα με τα καλύτερα μέταλ αλμπουμ εκείνης της χρονιάς. Βέβαια οι Loathe δεν παίζουν ακριβώς metal, ας πούμε πως κινούνται κοντά στον ήχο των Deftones με αρκετά πιο post και shoegaze ατμόσφαιρες και σίγουρα πιο δυναμικές hardcore/ djent εξάρσεις (κυρίως στα The Cold Sun album και Prepare Consume Proceed EP αυτές είναι που έχουν όλο το ζουμί).

Όσοι τους έχουν δει στο εξωτερικό παραμιλάνε για το πως εκτελούν live το δύστροπο και συνάμα ελκυστικό υλικό τους, θα ήθελα προφανώς ως πρώτη επαφή να τους δω σε ένα club με τίγκα κλιματιστικό αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Επίσης ελπίζω να μην παίξουν με τα νεύρα μου, παίζοντας αυτά τα post/noise ηχοτόπια του The Things They Believe, ενώ με σιγοκαίει ο ελληνικός ήλιος. Αυτά είναι ωραία σε διαφορετικές συνθήκες, μέσα στο λάλαρο είναι άκρως ενοχλητικά.

Ήδη το billing θα μπορούσε να έχει κλείσει και θα ήταν ένα πολύ ωραίο βράδυ, εάν το εισιτήριο έκανε μαξ ένα 25αρικάκι. Όμως επειδή θα δώσουμε αρκετά παραπάνω, οι καλοί διοργανωτές έβαλαν άλλες 2 άξιες μπάντες, που χαίρομαι ιδιαιτέρως που θα απολαύσουμε από κοντά. Οι Spiritbox δεν χρειάζονται συστάσεις σε κόσμο που ακολουθεί το metal εν έτει 2024. Νέα μπάντα μεν, έχει κάνει γκελ δε και νομίζω πως είμαστε αρκετά τυχεροί που έρχεται στα ντουζένια της.

Η παρουσία της Courtney LaPlante στα φωνητικά και οι πλούσιες κιθάρες του Mike Stringer, είναι τα δύο πράγματα που θα καθορίσουν την βραδιά τους και ελπίζω να είναι και τα δύο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση (ήχου και απόδοσης). Ένα full length έχουν, το Eternal Blue album του 2021, αυτό θα παίξουν άντε και κάποια τραγούδια από ομώνυμο EP και το περσινό The Fear of Fear  extended play. Αν και το παρακάνουν λίγο με τα breakdowns και την nu metal ρυθμολογία, τουλάχιστον κάνουν μια προσπαθειούλα να το πάνε και κάπου αλλού, όπως στο pop "We Live in a Strange World" (έχουν και πολύ πιο μελωδικά περάσματα στα φωνητικά αλλά και πιανάκι, synths ανάμεσα στο μέταλ τους) και σίγουρα τους βαριέμαι πολύ λιγότερο από τους Jinjer που μου έξυσαν τα άντερα δύο συνεχόμενες χρονιές στο Release Festival.

Κλείνω αυτό το σύντομο κείμενο, επικροτώντας την κίνηση του Ejekt να τολμήσει να φέρει όλο το πακέτο. Σίγουρα οι Korn είναι ο πόλος έλξης των μεγάλων αριθμών, όμως είναι σημαντικό ο promoter να σκέφτεται και λίγο το μέλλον, οπότε η γνωριμία με τα 2 φρέσκα ονόματα που εξετάσαμε πιο πάνω, θα είναι μια μικρή παρακαταθήκη. Τώρα για τους Korn δεν έχω να πω πολλά, γιατί υπάρχουν ερωτηματικά. Πιθανολογούμε πως θα παίξουν (κάποια) χιτάκια, έχουμε την βεβαιότητα πως θα γίνει χαμός στο "Y'All Want a Single", POTE αφού τα κλγδ μόνο αυτό ξέρουν και κυρίως έχουμε την πρόσφατη μαρτυρία πως η μπάντα πλέον είναι σούπερ σοβαρή, οπότε δεν θα έχουμε άσχημες εκπλήξεις.

Ένα ωραίο σκηνικό που με έλκει ακόμα περισσότερο είναι πως το αθηναϊκό date θα είναι το πρώτο στην σειρά του tour, οπότε δεν υπάρχουν ενοχλητικά spoilers για το τι ακριβώς θα ακούσουμε. Ας ελπίσουμε να τιμηθούν σε κάποιο βαθμό και οι δύο τελευταίοι (οκ) δίσκοι. Ένα μικρό αρνητικό για μένα είναι πως ο Fieldy είναι από το 2021 στο σπίτι του και αράζει πάβλα καθαρίζει και έτσι δεν θα δούμε έναν από τους πιο επιδραστικούς μπασίστες της γενιάς του. Φορέστε άνετα ρούχα, #monoβερμούδα και ετοιμαστείτε για άπειρο τζαμπνταφακαπ.

 

Οι Korn εμφανίζονται την Δευτέρα 22 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ P5 στο πλαίσιο του Ejekt Festival 2024, μαζί με τους Spiritbox, Loathe και Planet Of Zeus. Αναλυτικά οι ώρες εμφάνισης των καλλιτεχνών:

KORN 21:50
SPIRITBOX 20:20
LOATHE 19:10
PLANET OF ZUES 18:00

Doors open 17:00

Περισσότερα εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή