Μαρία Χαμηλάκη

Ο Carlos O'Connell αποκάλυψε ότι οι πιο "heavy" ήχοι του Romance οφείλονται σε μια κιθάρα που δάνεισε ο Alex Turner στους Fontaines D.C.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο O'Connell δοκίμασε μερικές από τις κιθάρες του Rory Gallagher και όταν έφταση η στιγμή της "Epiphone Coronet" του 1963, είπε ότι την διάλεξε έχοντας στο μυαλό τον frontman των Arctic Monkeys, Alex Turner.

«Έχει μια αντίστοιχη και μας την δάνεισε για το τελευταίο μας άλμπουμ", σημείωσε ο Ο' Conell. Σύμφωνα με δισκοκριτικούς το Romance έχει χαρακτηριστεί η «πιο μελετημένη και περίπλοκα κατασκευασμένη κυκλοφορία του συγκροτήματος μέχρι τώρα». Το συγκρότημα ευχαριστεί εν μέρει τον Turner γι' αυτό. 

«Η κιθάρα του Alex Turner κατέληξε να είναι η κιθάρα που χρησιμοποιούσαμε, εγώ και ο [Conor] Curley για τους πιο heavy ήχους, όποτε υπάρχουν μερικά αληθινά "χυδαίοι" ήχοι εκεί μέσα», σημείωσε ο O'Connell.

Όταν ρωτήθηκε πώς ένιωθε όταν άλλαξε τη Fender's, είπε ότι «ερωτεύτηκε», γιατί όταν έγραφαν τα τραγούδια, δεν είχαν τέτοια κιθάρα. «Παίζαμε προσπαθώντας να παράγουμε αυτόν τον σούπερ τραχύ ήχο", δήλωσε ο κιθαρίστας των Fontaines D.C.«αλλά δεν έβγαινε με τον τρόπο που θέλαμε».

Όσο για τον ήχο της κιθάρας του Turner είπε: «Μιλάμε για πραγματικό punk rock, όπως των Stooges. Θα ήθελα να είχα μια από αυτές».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured