Μαρία Χαμηλάκη

Ο κόσμος της country είναι φτωχότερος σήμερα καθώς έφυγε από τη ζωή ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους. Ο Kris Kristofferson έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών το Σάββατο σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του. 

"Ο Kris Kristofferson πέθανε ειρηνικά το Σάββατο στο σπίτι του" στη Χαβάη, δήλωσαν οι συγγενείς του μέσω Facebook. "Όταν βλέπετε ουράνιο τόξο, να ξέρετε πως είναι εκείνος, που χαμογελά σε όλους".

Γνωστός κυρίως ως δημιουργός κλασικών τραγουδιών της country, όπως τα "Sunday Mornin’ Comin’ Down" (1969) ή "Me and Bobby McGee" (1970), το οποίο προοριζόταν για την ερμηνεία της Janis Joplin, υπήρξε τραγουδοποιός, συνθέτης κι ερμηνευτής πρώτης γραμμής του είδους, πλάι σε φιγούρες όπως ο Johnny Cash, ο Waylon Arnold Jennings και ο Willie Hugh Nelson, με τους οποίους δημιούργησε το συγκρότημα The Highwaymen.

Βραβευμένος επανειλημμένα με Grammy, εντάχθηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1985 και στο Country Music Hall of Fame το 2004. Ακόμη ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 1985 για την καλύτερη πρωτότυπη μουσική για τον Songwriter, στο οποίο συμπρωταγωνίστησε με τον Willie Hugh Nelson.

Το ταλέντο του όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο Kristofferson έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός ως John Norman Howard στο A Star Is Born δίπλα στην Barbara Streisand. Η καριέρα του στην υποκριτική περιλάμβανε πολλούς άλλους ρόλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών στις ταινίες Pat Garrett and Billy the Kid, Lone Star και του franchise Blade.  

Πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου απέτιναν φόρο τιμής στον καλλιτέχνη. Η Dolly Parton έγραψε: «Τι μεγάλη απώλεια. Τι σπουδαίος συγγραφέας. Τι σπουδαίος ηθοποιός. Τι υπέροχος φίλος.» Ολοκλήρωσε την ανάρτησή της στα social media με έναν στίχο από τραγούδι της "I will always love you".

Η Barbra Streisand δήλωσε ότι «ήξερε ότι ήταν κάτι ξεχωριστό» την πρώτη φορά που τον είδε να παίζει.

Διαβάστε επίσης:
Kris Kristofferson (1936 – 2024): Καλό ταξίδι Billy the Kid

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured