Ναταλία Πετρίτη

Έναν δρόμο με το όνομά του απέκτησε στο Σικάγο ο σπουδαίος Steve Albini, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά στα 61 του χρόνια στις 7 Μαΐου. Συγκεκριμένα, το τετράγωνο 2600-2700 της West Belmont Avenue, στο οποίο στεγάζεται το studio Electrical Audio του καλλιτέχνη, ονομάζεται πλέον Steve Albini Way”, τιμώντας το πλούσιο έργο του ως μουσικός και παραγωγός.

Αν και ο ίδιος γεννήθηκε στην Pasadena της California και μεγάλωσε στη Missoula της Montana, ο Albini συνδέθηκε με τη μουσική σκηνή του Σικάγο, όταν μετακόμισε στην περιοχή για να σπουδάσει στο Northwestern University. Θα περνούσε όλη του τη ζωή εκεί, χτίζοντας μάλιστα ως ένα βαθμό με τα χέρια του περίφημο studio του, με τη βοήθεια των υπαλλήλων του.

Ο Albini υπήρξε frontman των Shellac και Big Black, ενώ ως «μηχανικός ήχου» όπως προτιμούσε να τον χαρακτηρίζουν, βοήθησε στη δημιουργία του In Utero των Nirvana, Surfer Rosa των Pixies και Rid of Me της PJ Harvey μεταξύ δεκάδων άλλων κλασικών δίσκων. Ο τελευταίος του δίσκος με τους Shellac ήταν το To All Trains, ο οποίος ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει λίγο πριν εκείνος φύγει από τη ζωή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured