Ναταλία Πετρίτη

Τον Ryuichi Sakamoto τίμησαν με μια διασκευή του Merry Christmas, Mr. Lawrence” οι Kraftwerk, κατά τη διάρκεια συναυλίας τους στην Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα στο set τους στο φετινό Fuji Rock festival. Το θρυλικό συγκρότημα από τη Γερμανία παρουσίασε τη διασκευή του μουσικού θέματος της ομώνυμης ταινίας του 1993 έχοντας πρώτα ερμηνεύσει κλασικά κομμάτια του, όπως τα Autobahn” και Computer World”.

Προτού ξεκινήσει η ερμηνεία του κομματιού, ο Ralf tter των Kraftwerk το παρουσίασε αναφέροντας: «Η επόμενη σύνθεση είναι του φίλου μου, Ryuichi Sakamoto». Στο backdrop εμφανίστηκε τότε μια φωτογραφία των Hütter και Sakamoto. «Είμαστε αιώνιοι φίλοι από την πρώτη μας συναυλία στο Τόκυο το 1981», συνέχισε ο ίδιος. «Για το No Nuke Festival το 2012, ο Ryuichi έγραψε νέους στίχους στα Ιαπωνικά για το “Radioactivity”, το οποίο θα παίξουμε στη συνέχεια».

Οι κληρονόμοι του Sakamoto ανακοίνωσαν πρόσφατα την κυκλοφορία ενός μεταθανάτιου δίσκου του εμβληματικού καλλιτέχνη, ο οποίος θα ονομάζεται Opus. Το project θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει reimagined versions κομματιών από όλη την καριέρα του. Σε σχετική του δήλωση πριν από το θάνατό του, ο Sakamoto είχε περιγράψει τον δίσκο ως «έναν τρόπο να ηχογραφήσει τις εμφανίσεις του — όσο ο ίδιος μπορούσε να εμφανίζεται — με έναν τρόπο άξιο διατήρησης για το μέλλον».

Δείτε την performance του “Merry Christmas, Mr. Lawrence,”, μαζί με αυτή των “Geiger Counter” και “Radioactivity” στη συνέχεια.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured