Αυτό το crazy rhythm sound και η αυθεντική ροκαμπιλιά στο κέντρο της Αθήνας τελικά δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Το Tiki –αν και συχνά πασχίζει υπερβολικά να χριστεί εμπροσθοφυλακή για οτιδήποτε εξωτικό και απρόβλεπτο– συμβαίνει στο κέντρο, έχει καλές ιδέες και τις αξιοποιεί στον πάντα φιλόξενο χώρο του. Ο ερχομός των Γερμανών Black Raven ήταν λοιπόν από τις καλές στιγμές ενός χώρου που βρίθει από συναυλιακές και «ντιτζεϊκές» εκπλήξεις. 
 
Blackrv_2
 
Το γκαζωμένο ροκ εν ρολ των Black Raven ήταν τέρψη κανονική για τα 150-200 άτομα που κατέκλυσαν το Tiki το βράδυ της Κυριακής και η ατμόσφαιρα διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα ευδαιμονίας για αρκετή ώρα. Οι εγχώριοι… τεντιμπόηδες The Thriller άνοιξαν με αξιώσεις τη συναυλία, χωρίς εκπλήξεις  μεν και με προβλέψιμα επίπεδο ήχο, ο οποίος δεν δυσαρέστησε όμως κανέναν. 
 
Blackrv_3
 
Τη σκυτάλη ανέλαβε στη συνέχεια το ροκ εν ρολ τρίο από το Ντίσελντορφ, το οποίο χάρη στην εικοσαετή (και πλέον) εμπειρία του κατάφερε και πότισε τον χώρο με αυθεντικό ροκαμπίλι ήχο. Το ηλεκτρικό μπάσο με την παλιομοδίτικη κιθάρα και τα ντραμς, σε οργανωμένη ευθυγράμμιση από τα μέλη της μπάντας, έδωσαν ώθηση για κατανάλωση μπύρας, για άναρθρες ζητωκραυγές (χωρίς απαραίτητα συγκεκριμένο λόγο), για μαρσάρισμα μηχανών (σε μια biker φαντασίωση), για λικνιστικούς γυναικείους χορούς, για νοσταλγία της φαβορίτας και για μιμητικό air guitar. 
 
Blackrv_4
 
Η επαναληπτικότητα στον ήχο του ροκαμπίλι, του boogie και του πιουρίστικου ροκ εν ρολ που θηλάζει την κληρονομιά του Elvis δεν πτοεί κανέναν σε τέτοιες περιπτώσεις. Κανείς δεν ακούει άλλωστε μεμονωμένα/αγαπημένα τραγούδια όταν οι Black Raven γκρουβάρουν στη σκηνή: η ροκ εν ρολ «αίσθηση» έχει τη σημασία και την ενωτική δύναμη ως προς το πιο ετερόκλητο κοινό. Και η διασκέδαση έχει τον πρώτο μα και τον τελευταίο λόγο σε τέτοιες μικρές εμφανίσεις, οι οποίες λειτουργούν σαν μικρές ενέσεις για να διώξουμε λίγη από τη μιζέρια του mainstream συναυλιακού τοπίου –αλλά και της καθημερινότητάς μας, εν γένει. Keep on rocking, χαμογελαστές, νεανικές ως επί το πλείστον φατσούλες, «δώσε γκάζια μεγάλε» και άλλα τέτοια παρόμοια… τεντιμπόικα! Μια χαρά.
 

{youtube}0og7AGUgS00{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured