Μας είχε λείψει και δεν είμαστε οι μόνοι και αυτό φάνηκε από την απήχηση και τον κόσμο που γέμισε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου τους δρόμους γύρω από τη Στέγη. Με το νέο πρόγραμμά της να έχει ήδη κοινοποιηθεί και να μας προετοιμάζει όπως πάντα για να απολαύσουμε εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, αιχμηρές ομιλίες, ξεσηκωτικές συναυλίες και πολλά events ακόμα, η Στέγη μας καλωσόρισε με τον καλύτερο και πιο εορταστικό τρόπο. Μια γιορτή με κέφι, χαρά, πολύ ρυθμό και πολλές εκπλήξεις ετοιμάστηκε γύρω από τη Στέγη και άνθρωποι όλων των ηλικιών από τη γειτονιά του Νέου Κόσμου αλλά και απ’ όλες τις γειτονιές της Αττικής αφέθηκαν να χαλαρώσουν, να έρθουν πιο κοντά και να νιώσουν ότι η πόλη μπορεί να είναι ανθρώπινη, μπορεί να είναι φιλική κι η τέχνη μπορεί να είναι προσβάσιμη, ανοιχτή και ελεύθερη για όλους.

Το πάρτι ξεκίνησε στις 6, όπως όλα τα καλά Kids Party, και για αυτό το πρώτο κομμάτι απευθυνόταν στα παιδιά αλλά και σε όλ@ όσ@ νιώθουν παιδιά. Το Bobos Family Radio με την πολύχρονη εμπειρία του ανέβηκε πρώτο στη σκηνή και με μουσικές  ανέλαβε το πρώτο ζέσταμα για να αρχίσει ο κόσμος να έρχεται πιο κοντά, καθώς γονείς και παιδιά αφήνονταν να διασκεδάσουν και έμπαιναν στον ρυθμό της γιορτής. Στη συνέχεια η  ομάδα χορού Art can Act ανέλαβε να μας ξεκουνήσει και να μας μυήσει σε διάφορες χορογραφίες και τεχνικές χορού, με ακροβατικά και κινήσεις που απολαύσαμε μικροί και μεγάλοι. Και για να ανέβει κι άλλο η διάθεση και να γίνουμε όλοι πιο ανάλαφροι πολύχρωμες φουσκάλες άρχισαν να γεμίζουν την περιοχή για να θυμηθούμε όλοι ότι το να ανεβαίνουμε ψηλά είναι κάτι που από παιδιά το ονειρευόμαστε. Βοηθός μας στη διάθεση για να πετάξουμε ήταν κι ο Μπενού, ένα εντυπωσιακό, πελώριο μυθικό πτηνό – γιατί ως γνωστό πολλά όνειρα και φανταστικά πλάσματα ζωντανεύουν μέσα και έξω από τη Στέγη.

Όσο η ώρα περνούσε κι άρχιζε να σκοτεινιάζει, η συνάθροιση του κόσμου αυξανόταν και τόσο ανέβαιναν ο ρυθμός και τα vibes. Σε αυτό συντέλεσαν και οι εκπλήξεις και τα κεράσματα που είχε το πάρτι, όπως Heineken μπίρες, Aperol κοκτέιλ αλλά και δωράκια από το βανάκι της Stegi. Αλλά και τα μπαλόνια, τα φωτορρυθμικά που ξεκινούσαν μέσα από τη Στέγη αλλά και πλαισίωναν το πάρτι με εντυπωσιακά εφέ δημιουργώντας μια απίστευτη ατμόσφαιρα που έκανε το πλήθος να νιώθει ότι βρισκόταν από τη μία σε πάρτι σε ένα φιλικό σπίτι κι από την άλλη ότι συμμετείχε σε μια κορυφαία συναυλία αφού συμμετείχαν δυνατά ονόματα της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Τα dj sets και τα lives στη συνέχεια μας ταξίδεψαν, μας έκαναν να χορέψουμε, να αφεθούμε και να νιώσουμε υπέροχα. O Dj Breakin Moves μας μύησε στη northern soul ατμόσφαιρα όσο ο ήλιος άρχιζε να δύει κι ο κόσμος αφηνόταν να έρθει πιο κοντά, καθώς ο δρόμος γέμιζε όλο και περισσότερο. Τα vibes δυνάμωσαν όταν το μικρόφωνο πήρε η Ladele με την ιδιαίτερη αύρα και τη σκηνική της παρουσία της μας ταρακούνησε και τα τραγούδια της έδωσαν έναν πιο δυναμικό τόνο. Η συνέχεια παρέμενε γυναικεία υπόθεση με το ανεβαστικό dj set της Billie Kark που ξέρει να φτιάχνει μουσικές που κολλάνε στο μυαλό σου και παίζουν σε λούπα, όπως το Πάρτυ της που έχουμε ακούσει και σιγοτραγουδήσει άπειρες φορές.

Άρχισε να νυχτώνει και το πάρτι δυνάμωνε. Στα decks πλέον ανέβηκε η K.atou που το έβαλε στόχο της να μας κάνει να ιδρώσουμε και τα κατάφερε. Ο ρυθμός ολοένα κορυφωνόταν όσο σκοτείνιαζε και όταν τη σκυτάλη πήραν οι Joker/Two-Face που μας μετέδωσαν τη μοναδική τους ενέργεια και μας χάρισαν έναν μικρό χαμούλη! Έτσι ξεσηκωμένους μας βρήκε η εκπληκτική Αυστραλιανή DJ και παραγωγός HAAi και με τη μελωδική της τέκνο έγραψε έναν υπέροχο επίλογο σε ένα πάρτι που δεν θέλαμε να τελειώσει και που όλη μέρα σήμερα ζούσαμε στη θετική του ενέργεια, στα ανεβαστικά του vibes, στον ξεσηκωτικό του ρυθμό. Σήμερα γράφω στον απόηχο μιας γιορτής από την οποία αυτό που θα μείνει είναι η σχέση μας με τη μουσική,  η σχέση μας με την πόλη που πρέπει να είναι ανθρώπινη και ανοιχτή, η σχέση μας με τον διπλανό, με τον άλλον, με τα παιδιά, με τον εαυτό μας, με όλους – γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε οι σχέσεις μας – και φέτος η Στέγη έχει ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για να μας το θυμίσει.

Καλή αρχή και καλή νέα σεζόν λοιπόν!

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured