Bloody Hawk - Φθηνά Tricks 2 (Minos EMI / Universal)

5ο solo album του Bloody Hawk, με 12 κομμάτια σε παραγωγή των Mateos Nps, Terrone, Rigasbeats, Beats Pliz, Night Grind, Ortiz και Docent. Στο δίσκο συμμετέχουν οι Toquel, Wang, Dani Gambino, Εθισμός ( highlight το “Μηδέν”) και Fann, και ο Νίκος Κίτσος διατηρεί την πόλωση, είναι κυριαρχικός, δε σταματά, δεν πολυσκοτίζεται, γράφει-σβήνει, με δαιμόνιο flow και λυσσασμένη εκφορά.  Καταπώς λέει, τόσον καιρό δεν χιτάρει με beefs, μα ραπάροντας, κάτι που αναμφισβήτητα του πιστώνεται. Στο “Σούπερ Μάρκετ” του πιστώνονται κι ακόμη περισσότερα για την απογυμνωμένη σκοπιά του - το ουσιώδες trademark που τον έχει φέρει ως εδώ - μα ας τ’ ακούσετε καλύτερα από εκείνον.

Yinka - Diving (Mind The Wax)

6o για τον Yinka, πρώτο σε βινύλιο, σε 10 αγγλόφωνα tracks, μπασάτα σε  dubstep, grime και UK garage beats, με τους dj booker, GHETTO ROCK, Digital Monk, AJ_808, Dj Cron, wosui, Gio Melody και VoxPopuli στα της παραγωγής. Κι αν τον είχατε συνηθίσει φωτεινότερο, εδώ μας τη βγαίνει αιχμηρός και τραχύς, πατώντας σταθερά και σίγουρα στις ρυθμογραμμές, urban καταγγελτικός, κουβαλώντας το τζαμαϊκάνικο όπως ειπώθηκε στα της βρετανικής drum & bass σκηνής. Ακόμη κι αν αυτός ο συσχετισμός, ιδωθεί ως μονότονος, ο αντίλογος λέει πως το κάθε κομμάτι ξεχωριστά στέκει με άνεση και ορμή σε rude boy πάρτυ ροή.

Viki Steiri - Balm (Rekem Records)

Το “Balm” της τσελίστριας Viki Steiri, μπλέκει “Badalamentian” soundscapes και electronic dance rhythms, με “synth-tinged folk songs” από την Istanbul, σε reworked καθαρτικό impro από τσέλο και σαντούρι, αλλά και με synth και electronics να ορίζουν τη νέα κυκλοφορία της Rekem. Οι συνθέσεις της Στείρη γράφτηκαν σε διάφορα διαστήματα, με την παλιότερη να εκκινά από το 2017, το βάλσαμο της άλλοτε τριπάρει κι άλλοτε εμπλέκει το όνειρο, μα δεν αποδεικνύεται επ’ ουδενί ανοικονόμητο. Προφανώς η θητεία της στα πεδία των performances, installations, video art και κινηματογραφικής μουσικής, έβαλε το experimental πλαίσιο, μα να πούμε πως ο δρόμος που θα έχει ενδιαφέρον να διαβεί, βρίσκεται στο εναρκτήριο και στο καταληκτικό ομότιτλο.

Secret Postcards - The Way Back (Old Bad Habits)

 Ήταν τόσο “Sarah records” γλυκό, το επτάιντσο που έβγαλαν πέρσι τέτοια εποχή για λογαριασμό της Make Me Happy,  οπότε είναι επόμενο να υπάρχει προσμονή για το νέο 10ιντσο των Secret Postcards,  αυτή τη φορά υπό τη σκέπη της Old Bad Habits. 6 νέα κομμάτια, με τα 4 να βρίσκονται ήδη εκεί έξω για διαδικτυακές ακροάσεις, για την παρέα από τη Θεσσαλονίκη που δε ζητά να αφήσει εποχή, μονάχα κουβαλά με indie ευαισθησία  την απλόχερη ανεμελιά από τα 80s και 90s.

Γιώργος Κωστογιώργης - Το Καλοκαίρι Πέρασε σα Ρίγος (Green Cookie)

Στο δίσκο “Τ’ Άνανθα Χρόνια Μου”, ο Γιώργος Κωστογιώργης μας γνωρίζει ένα τουλάχιστον σπουδαία μελοποιημένο κομμάτι, το “Κελάδισμα” που βρίσκεται δεύτερο στην πρώτη πλευρά. Κι αν ο δεύτερος δίσκος του κυκλοφόρησε στο τέλος του 2023, η αναπάντεχη βινυλιακή κυκλοφορία του πρώτου του από την surf-αδικη Green Cookie, με τίτλο “Το Καλοκαίρι Πέρασε Σα Ρίγος”, είναι η ευκαιρία να πούμε δυο κουβέντες για την περίπτωση του. 2,5 χρόνια μετά και σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων, ο πρώτος του δίσκος που βγήκε εκ νέου, περιέχει 14 μελοποιήσεις αγαπημένων ποιημάτων, αγαπημένων ποιητών του συνθέτη. Τα 13 κομμάτια ερμηνεύονται από τον Αργύρη Μπακιρτζή, μα από πίσω, στα πιανιστικά παιξίματα, μαρτυρούνται ακούσματα ελληνικά, ελαφρά, αμερικάνικα τζαζίστικα, συνδεδεμένα με τον τρόπο του Λούκυ, του Bill και του Μάνου, με τη ροή που μια οικογενειακή δισκοθήκη περνούσε δίχως αγκυλώσεις απ’ όπου ήταν ωφέλιμο.

;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή