Μαρία Χαμηλάκη

Οι Franz Ferdinand αψηφούν τον κίνδυνο με το νέο τους άλμπουμ The Human Fear.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα στούντιο AYR στη Σκωτία και την παραγωγή ανέλαβε ο Mark Ralph που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί τους στο άλμπουμ τους Right Thoughts, Right Words, Right Action το 2013. Τα 11 τραγούδια του άλμπουμ παραπέμπουν σε κάποιους βαθύτατους ανθρώπινους φόβους αλλά τονίζουν επίσης ότι η υπέρβαση και η αποδοχή αυτών των φόβων καθοδηγεί τη ζωή μας. Συνάμα, το άλμπουμ αποτελεί την πιο άμεση και αισιόδοξη δουλειά τους που χτυπάει στην φλέβα της χαρακτηριστικής pop αισθητικής των Franz Ferdinand.

Ο Άλεξ Καπράνος είπε για το άλμπουμ «Ο φόβος σου θυμίζει ότι είσαι ζωντανός. Νομίζω ότι όλοι είμαστε εθισμένοι κατά κάποιο τρόπο στο συναίσθημα που μπορεί να μας προκαλέσει. Το πώς αντιδρούμε σε αυτό δείχνει πόσο άνθρωποι είμαστε. Ορίστε λοιπόν ένα σωρό τραγούδια που αναζητούν τη συγκίνηση του να είσαι άνθρωπος μέσω των φόβων. Όχι, ότι θα το προσέξετε απαραίτητα με την πρώτη ακρόαση.»

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που συνοδεύει την κυκλοφορία, σχεδόν όλα τα τραγούδια γράφτηκαν πριν μπουν στο στούντιο. Η ιδέα ήταν να έχουν έτοιμα πολλά τραγούδια πριν ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις. Και μόλις μπήκαν στο στούντιο όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα - Πολλά τραγούδια ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο στούντιο με όλα τα μέλη της μπάντας να παίζουν ταυτόχρονα και μάλιστα, πολλά από τα φωνητικά στο άλμπουμ είναι από την αρχική λήψη. Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ στο οποίο συμμετέχουν οι Audrey Tait και Dino Bardot, ενώ για πρώτη φορά ο Julian Corrie συνεργάστηκε με τον Alex Kapranos και τον Bob Hardy στη δημιουργία των τραγουδιών.

Όσο για το εξώφυλλο του Human Fear, είναι εμπνευσμένο από την αυτοπροσωπογραφία της Ούγγρας καλλιτέχνιδας Dóra Maurer, “7 Twists”.
 
Το video clip για το πρώτο single "Audacious", το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, σκηνοθετήθηκε από τον επί χρόνια συνεργάτη του συγκροτήματος, Andy Knowles και γυρίστηκε στο Barrowlands της Γλασκώβης, που αποτελεί ένα σημείο αναφοράς πλέον για το συγκρότημα, καθώς είναι ο χώρος συναυλιών που τους φιλοξενεί σε κάθε επιστροφή στη γενέτειρά τους.


 

 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured