Μαρία Χαμηλάκη

Το Indie συγκρότημα English Teacher κέρδισε το βραβείο Mercury για το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο This Could Be Texas. Το νεοσύστατο κουαρτέτο, που σχηματίστηκε όταν τα μέλη του σπούδαζαν στο Ωδείο του Leeds το 2020, είναι το πρώτο συγκρότημα εκτός Λονδίνου που κέρδισε το βραβείο, μετά τους Young Fathers το 2014.

Οι κριτές ανέφεραν ότι το άλμπουμ τους ξεχώριζε «για την πρωτοτυπία και τον χαρακτήρα του» και ότι παρουσίασε μια «φρέσκια προσέγγιση στο τυπικό κιθαριστικό γκρουπ». Στη σκηνή, κατά την παραλαβή του βραβείου, η τραγουδίστρια Lily Fontaine ευχαρίστησε τη μαμά της, η οποία δημιούργησε το artwork για το άλμπουμ.

«Δεν είχαμε σχεδιάσει πραγματικά ότι θα φτάναμε τόσο μακριά», είπε η Fontaine ενώ και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτή την διάκριση. Οι καλλιτέχνες δήλωσαν τέλος ότι αυτό που τους έδωσε μεγάλη ώθηση ήταν η υποστήριξη που έλαβαν από τους τοπικούς συναυλιακούς χώρους του Leeds. 

Το Mercury Prize απονέμεται ετησίως στο καλύτερο βρετανικό ή ιρλανδικό άλμπουμ της χρονιάς και αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο αξίας 25.000 λιρών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mercury Prize (@mercuryprize)

Θυμηθείτε τις φετινές υποψηφιότητες του Mercury Prize εδώ και διαβάστε την (όχι ακριβώς ενθουσιώδη) κριτική του Μάρκου Φράγκου εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured