Μαρία Χαμηλάκη

Η πρόσφατη ανακοίνωση της επανασύνδεσης των Oasis ενθουσίασε τους πιστούς fans. Όμως δεν λείπει και η αρνητική δημοσιότητα λόγω των τιμών των εισιτηρίων που έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά την ικανότητα της Ticketmaster να αυξάνει τις τιμές των συναυλιών με βάση τη ζήτηση, ένα φαινόμενο που αναφέρεται ως «δυναμική τιμολόγηση».

Σύμφωνα με τον Guardian, εκπρόσωπος της Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι διερευνά τη χρήση δυναμικής τιμολόγησης, με τους βουλευτές της ΕΕ να ανησυχούν όλο και περισσότερο εν μέσω της διαμάχης για τα εισιτήρια του Oasis από τότε που κυκλοφόρησαν, το Σάββατο 31 Αυγούστου. Ενώ οι τιμές ξεκινούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από 135 λίρες υπερδιπλασιάστηκαν φτάνοντας το ποσό των 350 λιρών. 

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής διευκρίνισε ότι η πρακτική δεν είναι από μόνη της παράνομη αλλά επεσήμανε ότι η ελλιπής ενημέρωση αναφορικά με την απότομη αύξηση των τιμών παραβιάζει τις οδηγίες της ΕΕ, όπως στις περιπτώσεις που η τιμή αυξάνεται όταν ο καταναλωτής τοποθετήσει ήδη το εισιτήριο στο διαδικτυακό του καλάθι. 

Η Ολλανδή ευρωβουλευτής Lara Wolters είπε στο Guardian ότι χρειάζεται να εισαχθεί νέα νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών από τη δυναμική τιμολόγηση, λέγοντας: «Οι μόνοι κερδισμένοι σε αυτήν την κατάσταση είναι οι μεγάλες πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων, σε βάρος των θαυμαστών που βλέπουν τους εαυτούς τους ανίσχυρους να ανταποκριθούν στις τιμές των συναυλιών». Έπειτα συμπλήρωσε «Δεν πρόκειται για ένα σύστημα που επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τη χαρά γεμίζοντας τα στάδια με τους θαυμαστές ενός καλλιτέχνη, αλλά να μεγιστοποιήσει το κέρδος από τη μουσική, όπως και από κάθε άλλο προϊόν».

Η Ticketmaster απαντά προς υπεράσπισή της ότι ακολουθεί την τακτική άλλων γνωστών εταιρειών που προσαρμόζουν τις τιμές των προϊόντων τους ανάλογα με τη ζήτηση και ότι οι τιμές προσδιορίζονται από τους καλλιτέχνες και τους managers τους. Τα μέλη του συγκροτήματος δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα πάνω στο ζήτημα. 

Διαβάστε επίσης:
Είναι πολλά τα λεφτά

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured