Για 47 ολόκληρα χρόνια -και μέχρι το 2019 όταν δόθηκαν στην δημοσιότητα κάποια πλάνα- η πρώτη, ιστορικά, τηλεοπτική εμφάνιση του David Bowie ως Ziggy Stardust θεωρείτο χαμένη. Στο video ο θρυλικός μουσικός έκανε το ντεμπούτο του στην εκπομπή Lift Off with Ayshea του ITV, ως η νέα και πιο iconic ενσάρκωσή του –έναν μήνα ακριβώς πριν την εμβληματική πλέον εμφάνισή του στο Top Of The Pops.

Για χρόνια υπήρχε φόβος πως το εν λόγω υλικό δεν θα βρισκόταν ποτέ, καθώς η εκπομπή δεν είχε αποθηκευτεί από τον σταθμό. Ωστόσο, η τηλεοπτική αυτή εμφάνιση ηχογραφήθηκε από έναν θεατή και βρέθηκε σε μια παλιά δισκέτα υπολογιστή πριν από πέντε χρόνια, πριν συμπεριληφθεί αργότερα στο ντοκιμαντέρ του BBC David Bowie: The First Five Years - Finding Fame.

Τώρα, για πρώτη φορά, κι άλλο βιντεοσκοπημένο υλικό από εκείνη την εποχή βρίσκει το φως της δημοσιότητας. Ο λόγος για μια σειρά video με πλάνα από την περιοδεία «Ziggy Stardust» που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 1972 και 1973 και γυρίστηκε από τον αείμνηστο συνεργάτη του Bowie και φωτογράφο Mick Rock.

Ένα clip στο οποίο ο Bowie τραγουδά το "Starman" δίνεται στη δημοσιότητα -μαζί με περισσότερα στιγμιότυπα από εκείνη την περίοδο- από την Parlophone Records, στο πλαίσιο προώθησης της επανέκδοσης του άλμπουμ The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972) σε Dolby Atmos spatial audio version.  Η νέα αυτή μίξη του άλμπουμ θα είναι διαθέσιμη σε Blu-Ray Audio στις 6 Σεπτεμβρίου και οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει.

Απολαύστε τον David Bowie να ερμηνεύει live το "Starman" παρακάτω.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured