Αγωγή απείλησε πως θα καταθέσει εναντίον του Donald Trump το management της Beyoncé, όταν online εμφανίστηκε ένα video προεκλογικής ομιλίας του Trump στο Michigan, με soundtrack το "Freedom" από το hit album της σουπερστάρ, Lemonade.

Άδεια για την χρήση του τραγουδιού, φυσικά, δεν είχε δοθεί, όχι μόνο επειδή η Beyoncé δεν στηρίζει τον Trump αλλά και επειδή για το "Freedom" συγκεκριμένα η τραγουδίστρια είχε δώσει το ΟΚ στην Kamala Harris, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στην δική της προεκλογική εκστρατεία, επομένως η ομάδα του Trump το επέλεξε σκοπίμως για να «τρολάρει» την Harris.

Με το που ήρθε ωστόσο αντιμέτωπος με αγωγή, ο Trump κατέβασε αμέσως το επίμαχο video. Παράλληλα, εναντίον του ακούγεται πως θα κινηθεί νομικά και η Taylor Swift, καθώς «πειραγμένες» εικόνες της -επεξεργασμένες με ΑΙ- στις οποίες η popstar φαινόταν να υποστηρίζει τον Trump,  χρησιμοποιήθηκαν online, χωρίς καμία άδεια.

Στους καλλιτέχνες που έχουν αρνηθεί να παραχωρήσουν την άδειά τους στον Trump ώστε να χρησιμοποιήσει τη μουσική τους στην προεκλογική του εκστρατεία, συγκαταλέγονται μέχρι στιγμής οι Adele, Bruce Springsteen, Neil Young, Pharrell, Queen, Rihanna και White Stripes.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured