Χιλιάδες άτομα φαίνεται πως αναρωτήθηκαν «Ποιος είναι αυτός ο τύπος και πώς λέγεται αυτό το τραγούδι;» όταν o Kavinsky και η Angèle ανέβηκαν στη σκηνή του Stade de France την Κυριακή 11 Αυγούστου κατά τη διάρκεια του set των Phoenix στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Παρίσι 2024. Το κομμάτι σημείωσε νέο ρεκόρ στην υπηρεσία Shazam (που αναγνωρίζει τα τραγούδια από τον ήχο τους) συγκεντρώνοντας τα περισσότερα Shazams σε μία ημέρα και σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του Shazam Top 200.

To "Nightcall" του Kavinsky κυκλοφόρησε το 2010 ως single, σε παραγωγή του Guy-Manuel de Homem-Christo των Daft Punk και μίξη του Sebastian. Πίσω από τα γυναικεία φωνητικά της αυθεντικής version βρίσκεται όχι η Angèle, αλλά η Lovefoxxx, frontwoman των Βραζιλιάνων CSS. Το κομμάτι έγινε παγκοσμίως γνωστό μέσα από την ταινία του Nicolas Winding Refn Drive, με τον Ryan Gosling και την Carey Mulligan (2011) και συμπεριλήφθηκε στο ντεμπούτο άλμπουμ του Kavinsky OutRun (2013).

Άλλα εξι κομμάτια που ακούστηκαν στην Τελετή Λήξης των ΟΑ βρέθηκαν στο Top10 του Shazam αυτή την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα, το "Liztomania" των Phoenix που ήταν το opening track του setlist, το "Birds of a Feather" που ερμήνευσε προς το τέλος της αναμετάδοσης η Billie Eilish από την Καλιφόρνια, καθώς και τα "If I Ever Feel Better", "1901" και "Tonight feat. Ezra Koenig" των Phoenix (στις θέσεις 5, 6 και 10 αντίστοιχα) αλλά και το "Playground Love" των AIR -που τα δύο γαλλικά σχήματα έπαιξαν μαζί στην Τελετή- στη θέση 8.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured