Μια μεγάλη γιορτή-ωδή στο indie των early 00s και την french electro έστησαν οι Phoenix στο Stade de France το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου, στο πλαίσιο της τελετής λήξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Το γαλλικό σχήμα ερμήνευσε live έξι τραγούδια, ξεκινώντας με το δικό τους upbeat hit "Liztomania". Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε ο Kavinsky και μαζί του, καθώς και με την Βελγίδα σταρ Angèle, έπαιξαν το (γνωστό και από την ταινία του Nicolas Winding Refn Drive) "Nightcall", πριν περάσουν σε άλλο ένα hit από τη δισκογραφία τους, το "If I Ever Feel Better", καθώς και το "Funky Squaredance" με τη συμμετοχή του ράπερ VannDa από την Καμπότζη. To set συνεχίστηκε με μία on stage συνεργασία με το επίσης γαλλικό σχήμα AIR, στο "Playground Love" των τελευταίων (άλλο ένα τραγούδι που απέκτησε παγκόσμια φήμη μέσα από μία ταινία, και συγκεκριμένα το The Virgin Suicides της Sofia Coppola) αλλά και με τον Ezra Koening των Vampire Weekend, στο "Tonight". H σύντομη συναυλία έκλεισε με άλλη μία επιτυχία των Phoenix, το "1901", με τους Ολυμπιονίκες να περικυκλώνουν το συγκρότημα χορεύοντας και τον τραγουδιστή του γκρουπ, Thomas Mars, να κατεβαίνει στο κοινό.

Η τελετή συνεχίστηκε με τον Tom Cruise να καβαλά τη μηχανή του και να παραδίδει την Ολυμπιακή σημαία στο Los Angeles, όπου πραγματοποιήθηκε άλλο ένα μουσικό πάρτι, με live performances από τους Red Hot Chili Peppers, την Billie Eilish, και τον Snoop Dogg με τον Dr Dre.

Οι μεν Phoenix φέτος συμπληρώνουν 15 χρόνια από την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου τους Wolfgang Amadeus Mozart -μια επέτειο που γιόρτασαν με εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Just Like Heaven στην Pasadena της California και το Primavera Sound στη Βαρκελώνη, ενώ οι AIR συμπληρώνουν 25 χρόνια από την κυκλοφορία του άκρως επιδραστικού δίσκου τους Moon Safari, τον οποίο και πρόκειται να ερμηνεύσουν live στην ολότητά του αυτό το φθινόπωρο, περιοδεύοντας στις Η.Π.Α.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured