Μπορεί να έχουν περάσει μόλις 3 χρόνια από την «κοινωνική πολτοποίηση» που ανέδειξε με τον πιο ωμό και αληθινό τρόπο το album Συγκινησιακή Πανούκλα των Dramachine, αλλά για κάποιο «έξυπνο» λόγο στην 2024 επιστροφή της, η synth post punk τριάδαα από την Αθήνα, συνεχίζει να αποφεύγει τον συμβατό ελληνόφωνο indie ήχο και επιτέλους ανοίγει την θεματική της και τις μελωδικές γραμμές της σε πιο 80s ηλεκτρονικά πεδία, ας πούμε σαν αυτά που κάποτε απογείωσαν μπάντες σαν τους New Order.

To νέο τους single, με το χαρακτηριστικό τίτλο "Lenorman" -σε στίχους και μουσική των Dramachine και παραγωγή του Γιώργου Χριστοφορίδη- καταγράφει περισσότερο μια ακόμη απόπειρα απόδρασης από την «στέρφα» καθημερινότητα παρά αυτή καθεαυτή μια ακόμη τυπική καταδίωξη ληστείας στην Λένορμαν.

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η μπάντα δεν μπαίνει σε έναν νέο κύκλο δημιουργίας όπου οι στίχοι γίνονται ακόμα πιο άμεσοι και η παραγωγή φλερτάρει με την dark pop παγόσμια τάση.

Στο α λα Beastie Boys κωμικό video, δανείζονται λίγο από το «αυτοτρόλ» ύφος των καλών τους φίλων Νεκροτσουλήθρα και σκοράρουν αβίαστα το νέο no wave pop χιτ της Αθήνας.

Δείτε το νέο video clip "Lenorman"  εδώ:

Οι Dramachine θα εμφανιστούν στην 1η μέρα του Αγοραφοβικού φεστιβάλ, αυτή την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο Πλύφα. Περισσότερα εδώ.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured